PIKSI PRIZNAO: Ovo je GREŠKA koju sam napravio na Mundijalu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2023, 16:04

PIKSI PRIZNAO: Ovo je GREŠKA koju sam napravio na Mundijalu

Svaka škola se plaća.

Sa vremenske distance od više od godinu dana selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi iskreno je govorio o Svetskom prvenstvu u Kataru gde Orlovi nisu ispunili očekivanja, jer su se sa Mundijala vratilili već posle grupne faze.

- To je bilo vrlo loše iskustvo za nas, jer je Srbija bila u jednoj euforiji. Sa pravom ili ne, ali je bila u euforiji zbog predstave koju smo prikazivali do tada. Jer, Srbija je u fudbalskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smislu delovala moćno i nikoga se nije plašila. Ali, ne treba zaboraviti da smo te kvalifikacije odradili u punom sastavu – istakao Stojković je za "B92".

Dodao je da je taj Mundijal došao u lošem trenutkuza Orlove.

 - Bili smo potpuno spremni za sve izazove koji su bili ispred nas. Katar je došao u loše vreme po nas. Ali ne zbog kalendara i zato što je bio novembar, nego u lošem momentu, jer smo imali igrače koji nisu bili spremni da takmičenje te vrste, takvog intenziteta, da iznesu na svojim plećima. Ja sam to znao – jasan je Piksi.

Smatra da je napravio grešku što nije obavestio fudbalsku javnost u Srbiji da ne očekuje mnogo.

- Možda je bila moja greška što ja nisam ranije, vas medije, obavestio i rekao: „Ljudi, da vam samo kažem i da obavestim javnost, nemojte da očekujete mnogo, idemo tamo, ali medicinska slika mi ne daje onu energiju koju sam nosio do tada“. Jer, znao sam šta nas čeka. To je krem i moraš biti više nego sto odsto spreman. Mi smo bili u deficitu i na prvom treningu, kada smo došli tamo, nisam imao sedam ili osam igrača na treningu. To je za mene bilo šokantno! – poručio je Piksi.

Greške su skupo plaćene.

- Sve je to jedna škola. Nismo imali sreće sa te strane, jer da smo bili potpuno spremni i da sam mogao da računam na sve igrače 100 odsto, kao što je do tada bio slučaj u kvalifikacijama, rezultat bi bio daleko, daleko drugačiji nego što se desio! Imali smo tu nesreću, uz neke naše gluposti jer smo dozvolili protivnicima da nam daju neke golove, a koji ne bi smeli da se dešavaju - rekao je selektor Orlova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.