PIKSI POSLE PREOKRETA: Joveljić starter protiv Bugara, navijači u Beču zaslužili POBEDNIČKU Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 23:32

PIKSI POSLE PREOKRETA: Joveljić starter protiv Bugara, navijači u Beču zaslužili POBEDNIČKU Srbiju

Sedam minuta pre kraja smo zaostajali, a onda...

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi izjavio je nakon  preokreta protiv Jordana (3:2) u prijateljskoj utakmici da Orlovi nisu hteli da pretrpe poraz u Beču, a onda je i otkrio da dvostruki strelac Dejan Joveljić može da očekuje minute od starta u kvalifikacionom meču protiv Bugarske u utorak.

- Nešto što smo očekivali, dobar ambijent, lepa utakmica, preokreti i maestralan Joveljić. Da li to znači >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će biti starter u Bugarskoj? Da. Mi smo podelili minute, izmene u nastavku su donele potrebnu pas igru, dobili smo mirnoću, kontrolu i čini se da smo pogodili. Onog momenta kada smo odlučili da pobedimo utakmicu, mi smo pobedili. Igrači nisu hteli da se pomire sa činjenicom da izgube utakmice, pokazali su karakter, nisu želeli da prihvate poraz i kvalitet je došao do izražaja - rekao je Piksi i ponovo krenuo o Joveljiću.

- Vidi se da je u takmičarskoj formi, ima fenomenalan osećaj za gol, pogotovo kada lopte dolaze sa strane, treći gol je zaista maestrala u stilu najvećih golgetera današnjice. Na kraju nismo želeli da pošaljemo navijače kući nezadovoljne, zaslužili su da vide pobedničku Srbiju - jasan je selektor.

Pohvalio je i reakciju Strahinje Erakovića koji je postigao prvenac i doveo Srbiju u vođstvo u sedmom minutu.

- Fenomenalno se snašao na drugoj stativi, zakucao je loptu u mrežu. Nismo navikli da defanzivci često postižu golove, ali pokazao je osećaj, našao se na drugoj stativi i postigao je gol. Ponavljam, sve ovo je za nas dodatno samopouzdanje za ono što nas očekuje u Bugarskoj. Navijačima hvala, bili su fenomenalni, zaslužili su ovu pobedu. Ovu stranicu zatvaramo i okrećemo se Bugarskoj. Sutra ćemo gledati njihov meč sa Litvanijom, ali fokus je sada na Bugarima. U Razgradu će izaći najjači sastav - rekao je selektor Stojković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.