Izvor: MozzartSport.com, 21.Jul.2020, 10:12

PET NA PET - Albert Nađ: Dragan Mance je bio moj uzor jer sam u prvom timu počeo kao centarfor, polušpic

Trener Teleoptika, podvlači da za njega nema velikih i malih utakmica

Trener je Teleoptika i naš je poznati fudbaler. Preko 400 utakmica odigrao je za Partizan sa kojim je stigao do pet titula i jednog pehara u kupu. Bio je najmlađi kapiten crno – belih. Inostranu karijeru gradio je u Betisu, Ovijedu, Elčeu…Igrao je finale Kupa Kralja sa Betisom protiv Barselone. Igrao je za Rostov i Čukarički. Ima veliki broj nastupa za nacionalni tim kao i učešća na Mundijalu i kontinentalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prvenstvu. Bio je sportski direktor Partizana, trener Rakovice, pomoćnik Savu Miloševiću i sada vodi Teleoptik. Rado je odgovorio na pet pitanja Mozzart Sporta.

 1.Da li ste se svojevremeno bavili još nekim sportskim aktivnostima osim fudbalom?

“Ne, trenirao sam jedino fudbal jer sam ga voleo. Igrao sam iz velike ljubavi prema tom sportu. Živeo sam pored stadiona Teleoptika i većinu vremena, kao dečak, provodio sam na igralištu. Kažem, igrali smo fudbal iz ljubavi, a ‘avioni, kamioni’, nisu nam bili u mislima, kao nekoj deci i roditeljima danas”.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

”Kada se kaže Nađ ljubitelji fudbala prvo pomisle na poziciju zadnjeg veznog igrača. Samo pojedini navijači, moji saigrači, znaju da sam u prvi tim ušao kao centarfor, polušpic…Zbog toga moj uzor je bio Dragan Mance. Jedan, jedini, kakav se neće ponoviti. Pored fudbala, Mancea i mene, spojio je i Zemun”.  

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Naravno, Partizan kao prvi bez premca. Volim i Teleoptik jer sam u njemu napravio prve korake”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Bilo je izuzetnih utakmica, lepih trenutaka, ali i manje lepih. Iz grupe divnih uspomena svakako na prvom mestu je meč između Partizana i Njukasla kada smo se plasirali u Ligu šampiona. Avgusta 2003. godine dao sam prvi gol u penal seriji. Tačku je stavio Milivoje Ćirković. Iz grupe manje lepih momenata izdvajam duel sa Artmedijom. Imali smo divne šanse za gol, ali ih nismo realizovali. Ponovo penal završnica u kojoj smo morali da se zadovoljimo Ligom Evrope”.

5. Da li imate životni ili sportski moto?

“Za mene nije bilo velikih i malih utakmica. Svakoj sam prilazio na isti način, borba do poslednjeg atoma snage. Zbog toga mladim naraštajima savetujem odgovoran pristup treninzima, utakmicama, bez odustajanja…Kao trener Teleoptika neću odustati ni ove sezone, borićemo se do poslenjeg kola”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz Premijer lige, ASTON VILA – ARSENAL. Vila je dobila Kristal Palas pa remizirala sa Evertonom. Tri boda joj puno znače. Arsenal ne može ni mnogo gore ni mnogo dole na tabeli. Sezona za zaborav, ako izuzmemo finale FA kupa sa Čelsijem. Tobdžije su u poslednja dva duela dobile Liverpul, pa Siti. Čak sedam poslednjih međusobnih okršaja dobio je Arsenal.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Pokušajte sa četiri plus”.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

[email protected]

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.