PEŠIĆA PITALI ZA STRANCE U REPREZENTACIJI: Nisam lud...

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2022, 18:13

PEŠIĆA PITALI ZA STRANCE U REPREZENTACIJI: "Nisam lud..."

Kao i uvek bez dlake na jeziku.

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je spisak igrača na koje računa u februarskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Slavni trener je gostujući na TV Tanjug otkrio stav o igranju stranaca u selekciji

- Poslednjih nekoliko godina, 10 ili 11 Amerikanaca dobilo je srpske pasoše. Neki nisu upošte u Srbiji, neki su vrlo važni igrači ili u Partizanu ili u Crvenoj zvezdi ili su bili. Pa nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lud da ne računam, ja moram da računam ne sve. Naši potencijali su se smanjili. Mi imamo talenata, ali ne kao što je to nekada bilo u bivšoj Jugoslaviji, ali popularnost se povećala. Zanimljivo, potencijali nam se smanjuju, a popularnost košarke se povečava iz dana u dan. I ta popularnost košarke traži isto vrhunske rezultate.

- Moramo da okrenemo svim potencijalima koje imamo, a računaćemo i na igrače koji su u međuvremenu dobili srpske pasoše. Da ne igraju samo za Zvezdu ili Partizan već da se eventulano izbore da igraju i za reprezentaciju Srbije - rekao je Pešić.

Da podsetimo, protivnik Orlova u oba termina biće selekcija Slovačke. Prvu utakmicu Srbija igra 25. februara, dok je druga na programu 28. februara u Levicama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.