PEŠIĆ SE OBRATIO SRBIJI POSLE NOVOG PORAZA OD ITALIJE: Evo šta je rekao o susretu sa Azurima

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2023, 12:32

PEŠIĆ SE OBRATIO SRBIJI POSLE NOVOG PORAZA OD ITALIJE: Evo šta je rekao o susretu sa Azurima

Kobni po nas.

Košarkaši Srbije poraženi su od Italije 76:78 u prvom meču druge runde Mundobasketa.

Utakmica neće u mnogome uticati na prolaz Orlova dalje, ali ostaje žal za prokockanih +16, kao i za propuštenom prilikom da se osvete Italijanima za sve poraze.

- Znali smo da ćemo igrati težak meć protiv sjajnog tima poput Italije. Nismo kontrolisali našu igru, pogotovo u momentu kada smo imali dobar rezultat i imali smo dobar ritam utakmice, ali u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svakom sliučaju. Kao i uvek hteli smo pobedu, ali moramo pobediti poslednju utakmicu protiv Dominikane. Imažćemo dovojno vremena. Igramo meč za dva dana. Dovoljno vremena da se regenerišemo psihički i fizički i da se pripremimo - jasan je selektor.

Nastavio je da analizira.

- Naravno da je utakmica protiv Italije bila važna zbog nas iz puno razloga, ali najviše jer možemo da sami odlučujemo svoju sudbinu. Izgubili smo dva razlike što nije tako strašno, ali strašno je što nismo iskoristili taj momentum. Znamo zašto je teško igrati protiv Italije, ali sada nas očekuje poslednja utakmica u grupi i ona određuje našu sudbinu na SP. Dobra je situacija da imamo vremena za razliku od utakmice kad nismo imali ni 24 sata da se pripremimo. Sada imamo preko 48 sati da se oporavimo. Ttreba da uđemo u utakmicu sa Dominikanom kao da je finale SP ovde - ističe Pešić.

Nikola Jović je tokom treće deonice dobio udarac, te se na tu situaciju osvrnuo i Pešić.

- Za sada je dobro, ali kada su mišići zagrejani udarci mogu da se istrpe. VIdećemo kako će to izgledati sutra, pa će biti pod terapijama koliko je potrebno. Dobio je stvarno jak udarac, udarac koji takve iskusne ekipe znaju da iskoriste. Namazani su svim farbama, bojama, mi smo nekad malo naivni. Ne kažem da treba mi da udarimo, ali moramo bolje u odbrani. Malo smo ušli u krizu sa faulovima sa Jovićem i Milutinovom, to nas je maloporemetilo - zaključio je selektor Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.