PE: Dve medalje za strelce SiCG

Izvor: B92, 05.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PE: Dve medalje za strelce SiCG



Evropsko prvenstvo u streljaštvu malokalibarskim oružjem počelo je dobro za predstavnike Srbije i Crne Gore. Juniorke su osvojile zlatnu medalju u gađanju iz puške sa 50 metara (olimpijski meč). Svoju prvu medalju na velikim međunarodnim takmičenjima osvojila je takmičarka "Jagodine 92" Jelena Živković koja je zauzela treće mesto sa 589 krugova. Andrea Arsović bila je peta sa 587 krugova.

"Mnogo sam želela ovu medalju, ali moje želje su mnogo velike. Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došlo je vreme da se te želje ostvare. Nismo bili favoriti u ovoj disciplini i od nas se više očekuje u trostavu. Mogla sam i bolje nego juče. Poslednji hitac je odlučivao o prvom i trećem mestu. Pogodila sam 9.9 krugova i osvojila "bronzu". Mislim da sam više razmišljala o tom hicu nego što je trebalo," rekla je Jelena Živković.

U istoj disciplini kod juniora naša reprezentacija zauzela je sedmo mesto. Najbolji strelac bio je Nikola Simić koji je bio osmi. Milutin Stefanović je bio 34, a Stefan Višekruna 45. Juniorke u gađanju iz pištolja (30 + 30 metaka) zauzele su sedmo mesto. Najbolja u našoj reprezentaciji bila je Jovana Rula koja je bila sedma, Jasmina Grgić bila je 19, a Zorana Arunović 45. U istoj disciplini kod juniora naša reprezentacija zauzela je 11. mesto. Duško Petrov bio je 32, Žarko Rajkov 34, a Dušan Dapčević 38.

Pred početak takmičenja Selektor Srbije i Crne Gore Goran Maksimović želeo je da naša reprezentacija osvoji barem dve medalje. Ta želja ostvarila mu se već prvog dana.

"Naše juniorke neplanirano su osvojile zlatnu medalju i napravile veliko iznenađenje. Pritom su postigle najbolji rezultat ove godine. Očekivao sam da juniorke u gađanju iz pištolja osvoje medalju. Bile su blizu tom cilju, ali su podbacile u poslednjih pet hitaca," rekao je Maksimović.

U utorak juniori gađaju puškom sa 50 metara kod i iz pištolja sa 25 metara. Na strelište izlaze Milutin Stefanović, Nikola Simić i Stefan Višekruna (puška) i Duško Petrov (pištolj).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.