PARTIZAN ME ZVAO, NISAM NI POMISLIO DA PRIHVATIM: Svi se sećaju tog meča na Marakani, a Hrvat sad OTKRIO ISTINU

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 01:10

"PARTIZAN ME ZVAO, NISAM NI POMISLIO DA PRIHVATIM": Svi se sećaju tog meča na Marakani, a Hrvat sad OTKRIO ISTINU

Veoma zanimljiva priča.

Bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji trener zagrebačkog Dinama, a sada Osijeka Nenad Bjelica ispričao je da ga je svojevremeno želeo beogradski Partizan.

U intervjuu za "Večernji list" on je, između ostalog, opisao kako je u igračkim danima prešao iz juniorskog u seniorski fudbal.

Tada je spletom okolnosti zapao za oko crno-belima.

"Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam tada završio juniorski staž, otišao sam u vojsku. 'Skinuo' sam se nakon 11 meseci, tačno na dan kada je Osijek u Beogradu igrao utakmicu protiv Crvene zvezde. Stadion je bio pun jer nedelju dana kasnije Zvezda je igrala finale Kupa evropskih šampiona. Izgubili smo 5:1", priča hrvatski trener i nastavlja:

Neki španski klubovi odigrali su već dva kola, ali Barselona novu sezonu otvara večeras (21.00) protiv Viljareala. Sve, naravno, zanima kako će se snaći novi trener Ronald Kuman s nezadovoljnim Mesijem koji je na silu zadržan na Kamp Nou. Kec je 1,55, a kombinazzija 1&3+ 1,98. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Viljareal.

"Poslednjih šest meseci kao junior odigrao sam sa seniorima Metalca koji je tada igrao u tadašnjoj 4. ligi i borio se za naslov prvaka. Odigrao sam samo 11 utakmica, postigao sedam golova i tada je nekoliko velikih klubova iz bivše države pokazalo interes za mene. Tada sam otišao u vojsku, bio u sportskoj četi, a verovatno su me tamo iz Partizana i zapazili. Na transfer nisam ni pomislio jer moje sve je bilo u Osijeku, porodica, prijatelji, tako da to za mene nije bila opcija", ispričao je Bjelica.

Kasnije je u karijeri igrao za Osijek, Albasete, Betis, Las Palmas, Kajzerslautern i Admiru.

Osim Dinama i Osijeka, bio je još na klupi austrijskih Karntena, Luštenaua, VAC-a, bečke Austrije, italijanske Specije i poljskog Leha.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

HRVAT ODBIO CRNO-BELE: Partizan me je zvao, ali...

Izvor: Kurir, 01.Okt.2020

Hrvatski fudbalski trener Nenad Bjelica rekao je da ga je kao igrača zvao Partizan i ispričao zašto se nije obreo u Beogradu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.