PAOK povukao dres sa brojem 7

Izvor: B92, 02.Apr.2023, 18:50

PAOK povukao dres sa brojem 7

Branislav Prelević, živa legenda PAOK-a, dobila je veliku čast i povlačenje dresa iz upotrebe.

Grčki košarkaški klub PAOK odlučio je da povuče dres sa brojem 7 koji je sa velikim uspehom nosio srpski as Branislav Bane Prelević.

Sa njima je osvojio Saporta Kup, vodio ih do finala još dva puta i svaki put bio najbolji strelac. Takođe je osvojio Kup Koraća sa PAOK-om, kao i šampionsku titulu 1994. godine i kup godinu dana kasnije.

"Dugi niz godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam imao drugačije mišljenje, nije to bila nečija greška i da sam bio ljut, ništa slično samo me je predsednik Tanasis Hacopulos naterao da se predomislim", objasnio je Prelević koga smatraju živom legendom u Solunu.

Pamti se i dalje tamo 1993. godina i Fajnal For Evrolige koji su igrali protiv Benetona iz Treviza koji ih je savladao predvođen hrvatskom zvezdom Tonijem Kukočem da bi u finalu pali pred Božom Maljkovićem i Limožom.

Prelević je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, a sa 21 godinom odlazi u PAOK gde ga ubrzo navijači toliko zavole da ga porede sa Nikosom Galisom, posle toga je igrao u Kinderu (Virtus Bolonja) i AEK-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.