PAO ispratio Gista u Zvezdu kao LEGENDU

Izvor: Mondo, 08.Jul.2019, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAO ispratio Gista u Zvezdu kao LEGENDU

Atinski klub je ponedeljak posvetio oproštaju od Amerikanca, budućeg centra crveno-belih.

Foto: MN Press

Pala sata nakon što je nedelja prešla u ponedeljak, KK Crvena zvezda mts je prošle noći ozvaničila važnu vest - dolazak poznatog centra Džejmsa Gista (32).

Iskusni Amerikanac, evroligaški veteran, potpisao je ugovor na dve sezone sa klubom sa Malog Kalemegdana i tako definitivno završio svoju sedmogodišnju epizodu u Panatinaikosu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Nakon pet osvojenih titula u dresu atinskog velikana, Gist se vratio u Beograd, gde je u Partizanu 2010. godine debitovao u Evroligi. Sada je pred njim deseta sezona u najjačem takmičenju, tokom koje će posle dugo, dugo vremena biti protivnik Panatinaikosu.

Na dan rastanka, PAO je posvetio veliku pažnju Gistovom odlasku, u skladu sa tragom koji je ostavio u klubu.

"Teško je reći zbogom. I to ne samo sjajnom sportisti i osobi, već i dragom prijatelju kluba. Džejmse, hvala ti na svemu. Uvek ćeš biti jedan od nas!", poruka je Panate.

☘️It's hard to say goodbye not only to a great athlete and person but also a dear friend of the club. Thank you for everything James, you'll always be one of us!#paobc#thankyou#gist#panathinaikosbcpic.twitter.com/rj18QQUqi9

— Panathinaikos BC (@paobcgr) 08. јул 2019.

Takođe, zvanični nalog kluba je na društvenim mrežama podsetio navijače na njegove atraktivne poteze, postavivši im pitanje da odaberu najbolji.

☘ GIST, GIST, GIST! What is your best James Gist memory? #paobc#thankyou#gist#panathinaikosbc#euroleaguepic.twitter.com/4eIKSEn5Uv

— Panathinaikos BC (@paobcgr) 08. јул 2019.

Uz to, PAO je napravio i anketu, sa pitanjem - u kojoj utakmici je Gist postigao najviše poena za Panatinaikos u Evroligi.

☘ What was James Gist’s highest scoring @Euroleague game? #paobc#panathinaikosbc#panathinaikos#euroleague#quiz#poll

— Panathinaikos BC (@paobcgr) 08. јул 2019.

Tokom večeri, Panata je u dva dela objavila i kolaže najboljih fotografija Gista u akciji, tokom slavlja, podizanja pehara... Na jednoj slici je neposredno iza njega i Stratos Perperoglu, tada igrač Olimpijakosa, a sada njegov saigrač u Zvezdi.

 James Gist!#paobc#panathinaikosbc#Panathinaikospic.twitter.com/VRhwg70LhG

— Panathinaikos BC (@paobcgr) 08. јул 2019.

James Gist! (Part 2)#paobc#panathinaikosbc#Panathinaikospic.twitter.com/JVrJUoZH8e

— Panathinaikos BC (@paobcgr) 08. јул 2019.

Sve navedeno govori koliko je Gist uradio za taj klub od sezone 2012/13, kada je iz Španije došao u Olimpijsku dvoranu, poznatiju kao "OAKA".

Za nekoliko nedelja, on će početi novu epizodu, u crveno-belom.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.