PAO ČAVIĆEV REKORD: Barna isplivao NAJBRŽE vreme u istoriji Srbije, ali ostao bez FINALA! Srušen PODVIG iz Pekinga

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 04:37

PAO ČAVIĆEV REKORD: Barna isplivao NAJBRŽE vreme u istoriji Srbije, ali ostao bez FINALA! Srušen PODVIG iz Pekinga

Presudile stotinke.

Srpski plivač Andrej Barna nije uspeo da se plasira u finale trke na 100 metara slobodno, na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Uprkos sjajnom izdanju, Barna je ostao bez plasmana u borbe za medalju, iako je postavio novi državni rekord, nadmašivši podvig Milorada Čavića koji je postavljen sada već daleke 2008. u Pekingu.

🏊‍♂️ 4. mesto u polufinalu i državni rekord za plivača Andreja Barnu, koji je vremenom 47.94 oborio rekord >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << olimpijskog vicešampiona iz Pekinga Milorada Čavića, i njime zauzeo 4. mesto u polufinalnoj trci na 100m slobodno, gde mu je falilo samo 13 stotinki do finala. Bravooo 💪 pic.twitter.com/tR5Zlbfn8K

— Team Serbia (@OKSrbije) July 28, 2021

Legendarni "Čavke" je tada isplivao 50,76, a Barna daleko bolji bio danas sa rezultatom 47,94, međutim, ni to mu nije bilo dovoljno da uđe u osam najuspešnijih koji će se boriti za odličje u Japanu.

Andrej Barna je završio na 4. mestu, a osma pozicija u generalnom plasmanu mu je izmakla za svega 13 stotinki! Takmičenje je završio na 9. mestu, dok je u ovoj trci slavio slavio Kliment Kolesnjikov iz Rusije sa 47.11 sekundi, ispred Kajla Čalmersa iz Australije (47.80) i Mađara Nandora Nemeta (47.81), peti je bio Andrej Minakov (48.03)...

U prvoj polufinalnoj grupi trijumfovao je Amerikanac Kejleb Dresel koji je isplivao najbolji rezultat ove sezone.

Ipak, srpski plivač imaće još jednu priliku u Tokiju, pošto će se boriti u disciplini 50 metara slobodno (kvalifikacije), dok je nešto ranije sa štafetom 4x100 metara takođe ispisao još jedan rekord Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.