PANJENKA DONELA TROFEJ FURIJI: Hrvatska pala u penalima – Španija osvojila Ligu nacija (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2023, 00:19

"PANJENKA" DONELA TROFEJ FURIJI: Hrvatska pala u penalima – Španija osvojila Ligu nacija (VIDEO)

"Vatreni" ovoga puta nisu imali sreće...

Fudbalska reprezentacija Španije osvojila je Ligu nacija pošto je posle boljeg izvođenja penala savladala selekciju Hrvatske - 5:4.

Nije bilo golova posle regularnih 90 minuta fudbala, pa i dodatnih 30 u produžecima, a onda je veliko finale na "De Kujp" stadionu rešeno na penal-ruletu.

Pred između 25.000 i 30.000 hrvatskih navijača u Roterdamu, ključnu ulogu imao je Unai Simon, koji je odbranio dva penala, Lovru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Majeru i Brunu Petkoviću

Osim pehara i mesta u istoriji, Španci su se izborili i za nagradu od 10.500.000 evra.

Postali su prva reprezentacija na svetu koja je osvojila sve moguće trofeje, od najmlađih do seniorskih selekcija.

Utakmica je bila veoma tvrda i niko nije želeo da se upušta u prevelike rizike, pa samim tim nismo imali ni priliku da gledamo lep fudbal, niti prave šanse na obe strane.

Nešto konkretnija je u pojedinim situacijama bila "crvena furija" koja je imala par poluprilika preko Marka Asensija i Rodrija, ali ništa konkretno vredno pomena, sve do 84. minuta.

Tada je Ansu Fati šutirao potpuno sam sa nekih osam metara, golman Livaković je već bio savladan, a Ivan Perišić je na gol-liniji sprečio pogodak.

U produžetku je Dani Olmo imao prvu veliku priliku u 104. minutu, ali je šutirao preko prečke, da bi potom u 108. bio izblokiran.

Kuglica ovog finala završila je na penal-ruletu, a na kraju je stala na stranu Španije zahvaljujući Unaiju Simonu.

Najpre je odbranio udarac Lovra Majera, ali je u petoj seriji prvu meč-loptu propustio Laport pogodivši prečku.

Ipak, već u sledećem šutu ponovo je zablistao Simon odbranivši udarac Bruna Petkovića, a to je materijalizovao Dani Karvahal "Panjenkom" i doneo pehar selekciji Španije.

U priloženom snimku pogledajte kako je izgledala penal serija:

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Rita Fortuna, supruga Nuria Fortune fudbalera Genta

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.