PALE I BRAZILKE: Srbija maksimalna u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2022, 00:08

PALE I BRAZILKE: Srbija maksimalna u Beogradu

Izabranice Marine Maljković ranije obezbedile plasman na SP.

Košarkapice Srbije savladale su večera u trećem kolu kvalifikacionog turnira u Beogradu reprezentaciju Brazila sa 76:70 (17:16, 22:17, 18:24, 19:13) i tako sa maksiamlnim učinom završile takmičenje. Ovaj meč nije imao rezultatski značaj, pošto je Srbija u subotu slavljem proti Australije već bila obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije je tokom većeg dela meča kontrolisala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rezultata i konstantno bila u vođstvu, mada se Brazilke nisu predavale. Gošće su uspele da potpuno vrate meč u egal dobijenom trećom četvrtinom, ali je kao i proiv Australije, Srbija odigrala najbojleu  poslednjih 10 minuta i ostvarila pobedu.

Ivon Anderson je kao i protiv Australije pnovo predvodila Srbiju sa 25 postignuthi poena, a kapiten Tina Krajišnik je dodala 15uz šest skokova. U redovima Brazilki Marijana De Karvaljo je sa 18 poena bila najefikasnija, dok je poen manje postigla Kamila Silva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.