PALA JE I NEMICA: Stevanović se ne zaustavlja! Srpkinja u trećem kolu Vimbldona

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 14:59

PALA JE I NEMICA: Stevanović se ne zaustavlja! Srpkinja u trećem kolu Vimbldona

Nova pobeda.

Srpska teniserka Natalija Stevanović plasirala se u treće kolo Vimbldona posle trijumfa nad Nemicom Tamarom Korpač 7:5, 7:5 nakon više od dva i po sata igre.

Posle velikog iznenađenja i eliminacije nekadašnje prve igračice sveta Karoline Pliškove, Natalija je nastavila da živi bajku na najvećem turniru na svetu.

Pravi maratonski meč su odigrale Stevanović i Korpač iako je rešen u dva seta.

U prvom setunije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bilo brejkova sve do sredine seta, da bi prva udarac zadala Nemica, iskoristila je šestu brejk loptu u gemu i povela sa 4:3. No, Natalija je uzvratila već u narednom gemu i vratila rezultatski egal.

Kada se činilo da ćemo gledati taj-brejk prvog seta, srpska igračica je odigrala odličan 12. gem seta, još jednom oduzela servis protivnici i tako došla do prvog seta.

U drugom setu su gemovi bili još duži. Igračice su razmenile po brejk u prva tri gema, da bi potom usledio najduži gem na meču.

Natalija je bila ta koja je izašla kao pobednica iz četvrtog gema, trebalo joj je čak osam prilika u ovog gemu da dođe do brejka. Stevanovićeva je uspela da se izvuče i u sedmom gemu, kada je spasila dve vezan brejk lopte i tada je izgledalo da je odbila i poslednji nalet Nemice. Imala je Natalija 5:2, ali se u trenucima kada je trebalo da privede meč kraju ruka skratila i unervozila se srpska igračica, pa je Korpač vratila brejk i stigla do 5:5.

No, Natalija ponovo pravi brejk u pravom trenutku i dolazi do pobede.

Naša igračica će u narednoj rundi igrati sa Čehinjom Petrom Kvitovom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.