PAKT KRVLJU: Čelnici Superlige ne odustaju! Nastavlja se rat zbog novca

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2021, 08:18

PAKT KRVLJU: Čelnici Superlige ne odustaju! Nastavlja se rat zbog novca

Jasno saopštenje.

Čelnici novoformirane Superlige ne odustaju od novog projekta i pored činjenice da su od takmičenja posle samo 48 sati od objavljivanja vesti odustali engleski klubovi, kao i Milan i Inter.

Na prelazu iz utorka na sredu održan je sastanak “čvrste struje” koja se oglasila saopštenjem za javnost.

- Evropska Superliga je ubeđena da trenutni “status kvo” evropskog fudbala mora da se menja. Predlažemo novo evropsko takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer postojeći sistem ne funkcioniše. Naš predlog ima za cilj da se dozvoli sportu da napreduje stvarajući pritom resurse i stabilnost za čitavu fudbalskui sport, uključujući i pomoć pri prevazilaženju finansijskih teškoća u kojoj je čitav fudbalski svet zbog posledica pandemije – navode čelnici Superlige.

OFFICIAL STATEMENT pic.twitter.com/sHEV5rQOOi

— Francesco Porzio (@fraporzio95) April 20, 2021

Engleski klubovi nisu pokolebali prvog čoveka novoformiranog takmičenja Florentina Pereze i istomišljenike.

- Ubeđeni smo da se naš predlog u potpunosti slaže sa evropskim zakonom i pravilima što je potvrđeno sudskom odlukom da zaštiti Superligu od spoljnih uticaja. S ozbirom na trenutnu situaciju, razmotrićemo koji su najbolji koraci za izmenu projekta – navodi Superliga.

Uz Florentina Pereza verno i dalje stoji prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli koji tvrdi da među klubovima Superlige vlada “pakt krvlju” i da će novo takmičenje uspeti. Međutim, očigledno je da je Anjeli u velikoj zabludi... Za vskai slučaj, ponudio je ostavku u klubu iz Torina ukoliko dođe do raspada veštačkog takmičenja koje nije bilo ni blizu realizacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Debakl Superlige posle 48 sati - izašli svi Englezi, Milan, Inter, Juventus i Atletiko, čekaju se Real i Barsa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021

Evropska Superliga, najavljeni projekat bogatih fudbalskih klubova, tokom noći se definitivno raspao...Posle Mančester Sitija i Čelsija ligu su zvanično napustili svi engleski klubovi - Mančester junajted, Totenhem, Liverpul i Arsenal, iz Italije Milan, Inter i Juventus, dok je Atletiko za sada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.