Izvor: Blic, 31.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PA(nije)OK!

PA(nije)OK!

Pamesa, Hapoel, Lijetuvas i Dinamo iz Moskve pobednici su dosadašnjih takmičenja za trofej ULEB kupa. Utakmicom Sijena - Alba sinoć je počelo peto izdanje druge po kvalitetu evropske košarkaške lige, a aprilsko finale u belgijskom gradu Šarlroa ciljaju i tri srpska kluba - Crvena zvezda, FMP i Hemofarm.

Najteži posao u današnjem prvom kolu čeka crveno-bele koji u Solunu gostuju PAOK-u čije boje brane nekadašnji igrači Partizana, Šćepanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Sekulić.

- Nestrpljivo smo čekali početak na međunarodnoj sceni, ali očigledno da našim malerima ove sezone nema kraja. Dragićeviću je naprsla zglobna čaura na palcu, predstoji mu dug oporavak, Gurović nije trenirao prethodnih dana zbog dijareje, Kovač je obnovio povredu, a ako se njima pridoda i izostanak Aleksandrova, onda je jasno da smo desetkovani. Jača strana grčke ekipe je triling Šćepanović - Talabokis - Alen, ali i ispod koša imaju kvalitetne igrače poput Sekulića i Pašalića. Utakmica će se igrati u manjoj dvorani koja će biti puna i veoma bučna. Želeli smo da ULEB kup počnemo sa pobedom i bez obzira na probleme koje imamo, igraćemo borbeno i pametnije nego u Zadru, u NLB ligi, gde smo pravili nedopustive greške - kaže trener Crvene zvezde Dragan Šakota.

Vrščani gostuju Lijetuvas Ritasu, ekipi koja je pre dve sezone osvojila trofej ULEB kupa.

- Naš domaćin ima iskustva iz Evrolige, dok smo mi značajno podmlađeni, a suprotstavićemo im se sa samo deset igrača, jer je Bojanu Bakiću ponovo oteklo koleno, dok Jereminov nije mogao da otputuje zbog nedobijanja litvanske vize. To, naravno, ne znači da smo se predali, samo govorim kakav je realan odnos snaga, a to u košarci često nije presudno. Želja nam je da nastavimo pobednički niz koji je nesrećno prekinut sa Heliosom u NLB ligi. Lijetuvas igra u skladu sa klasičnom litvanskom školom košarke, bez mnogo akcija i izuzetno šuterski orijentisano. Prošle godine su dva puta pobedili Žalgiris u Evroligi, a i ove godine je tim pun stranaca, počev od beka Titusa, krila Blamsa, Batiste, Nilsena, šutera, Emeta, a tu je litvanski centar Žukauskas - ističe Miroslav Nikolić, trener Hemofarma.

U Železnik dolazi poljski Anvil pa se očekuje da FMP krene pobedom.

- Naše ambicije su svakako prolazak dalje i pokušaćemo da prvi cilj bude ulazak među četiri najbolje ekipe, a možda i da se borimo za jedno od prva tri mesta - optimistički će trener 'pantera' Vlada Vukoičić.

I. Velimirović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.