PA: Nezakonit izlov tona ribe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2015, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PA: Nezakonit izlov tona ribe

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u pančevačkoj Skupštini Miloš Veselinov upozorio je danas da se na Dunavu i Tamišu nezakonito izlovljavaju tone ribe.

Veselinov je istakao da se prilikom krivolova upotrebljavaju mreže, ali i struja, što, kako je objasnio, stvara negativnu lančanu reakciju na ceo eko sistem.

"Potez od Pančeva do Glogonja je pun mreža, a na tom delu reke privredni ribolov je zabranjen. Najveći krivolov se dešava u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << selu Jabuka, i svi znaju ko su ribokradice, ali se tim povodom ništa ne preduzima", kazao je Veselinov za RTV.

On je upozorio i da se nezakonit ribolov strujom na Dunavu više ne odvija samo noću, već i danju - bez skrivanja.

"Desi se da ti ljudi bukvalno dođu i oteraju pecaroše da bi mogli da izlovljavaju strujom", objasnio je Veselinov.

On je naveo i da je na poslednjoj sednici Skupštine Pančeva tražio od čelnika grada da stupe u kontakt sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, kako bi se obezbedilo prisustvo policije i sprečio nezakonit lov ribe.

"Gradonačelnik se odmah sastao sa predstavnicima Policijske uprave u Pančevu, koji su objasnili da imaju odeljenje rečne policije, ali i da zbog manjka sredstava nisu u mogućnosti da kupe čamac, nakon čega je dogovoreno da se sledećim rebalansom izdvoje sredstva kojima će grad pomoći kupovinu tog čamca, kako bi se pojačao policijski nadzor na Tamišu i Dunavu", rekao je Veselinov.

Šef odborničke grupe LSV je apelovao na sve nadležne da se uključe u rešavanje ovog problema, zbog kojeg se, kako je istakao, između ostalog onemogućava i mrešćenje ribe, što ima mnogo širi uticaj na životnu sredinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.