Izvor: MozzartSport.com, 25.Jan.2021, 19:59

Ozil sa tribina aplaudirao dominaciji Fenera (VIDEO)

Pelkas razigravao, Tijam, Samata i Sise pogađali, Kanarinci na dva boda od vrha

Pre 24 sata Mesut Ozil je i zvanično postao fudbaler Fenerbahčea, a transferi poput ovog, verovatno najvećeg u istoriji kluba gledajući fudbalski renome, mogu da unesu ogromnu dozu uvek dobrodošlog samopouzdanja i pozitivne energije ekipi. Posle šest meseci neigranja nije bilo realno da se Nemac pojavi na terenu - saigrače je bodrio sa tribina, a oni su mu se predstavili rutinskom pobedom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << protiv Kajzerija u 21. kolu Superlige - 3:0, primakavši se ponovo lideru Bešiktašu na dva boda zaostatka.

Verovatno ne postoji navijač Kanarinaca koji dolaskom Ozila nije pomislio da će se titula šampiona države sigurno vratiti u njihove vitrine nakon sedam godina iako je Fener i pre transfer bombe bio svrstan rame uz rame sa Bešiktašom kao potencijalni favorit za pehar. Mesut bi samo trebalo da svoj mozak usmeri ka tome da mu se konstantno igra fudbal i da svojim prefinjenim veštinama pomogne timu da povrati prvu poziciju i bude još moćniji.

Domaćin se posle remija sa Sivasom iz prethodne runde vratio na pobednički kolosek, a rivala je slomio sa po jednim pogotkom u oba poluvremena i uz odličnu partiju Mame Baba Tijama. Ne sme se umanjiti ni doprinos Dimitriosa Pelkasa koji je učestvovao kod prva dva pogotka. U 20. minutu gurnuo je pas u prostor pre sigurne egzekucije Senegalca.

Grčki internacionalac je slanje lopte u prostor ponovio i u 51. minutu, s tim da je tada poslao pas pre završnog. Loptu je strelac prvog pogotka Tijam sa dosta osećaja prebacio na drugu stativu, a bivši napadač Aston Vile i Genka Mbvana Samata s lakoćom postigao četvrti gol u sezoni. Isti broj imaju Pelkas i Tijam i Sise na deobi čela liste strelaca kluba u prvenstvu.

U mreži Kajzerija komotno je moglo da završi još par lopti, dok je istanbulski velikan u potpunosti zatvorio sve prilaze golu inferiornom rivalu. Golman domaćina Altaj Bajindir se nije pošteno ni preznojio budući da je samo jednom u toku utakmice morao da brani udarac koji je išao u okvir gola. Za kraj su se počastili i rezervisti - Ademi asistencijom, a Papis Sise golom.

TURSKA – 21. KOLO

Subota

Genčlerbirligi - Trabzon 1:2 (0:1)

/Piris 86pen - Đanini 36, Ekuban 54/

Bašakšehir - Rize 1:1 (0:0)

/Topal 64 - Samu 49pen/

Nedelja

Konja - Antalija 0:0

Denizli - Karagumruk 1:2 (0:1)

/Diskerud 88 - Borini 44, Ndao 78/

Malatija - Galatasaraj 0:1 (0:0)

/Babel 88/

Bešiktaš - Geztepe 2:1 (0:1)

/Ljajić 48, Abubakar 77 - Tripić/

Gazijantep - Hataj 1:1 (1:0)

/Žeferson 30 - Žunior 90+7/

Ponedeljak

Kasimpaša - Sivas 2:0 (2:0)

/Hajradinović 6, Kara 17/

Alanja - Ankaragudžu 4:3 (1:2)

/Udžan 38, Bakasetas 54, Babakar 62, Mubanđe 79 - Pentsil 3, 28, Bađi 65/

Fenerbahče - Kazeri 3:0 (1:0)

/Tijam 20, Samata 51, Sise 87/

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.