Ozbiljno pitamo: Ima li u Seriji A igrača koji bi mogao u startnih 11 Juventusa, a da već nije tamo?

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jul.2016, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozbiljno pitamo: Ima li u Seriji A igrača koji bi mogao u startnih 11 Juventusa, a da već nije tamo?

Nismo baš sigurni...

Bajern to godinama radi u Nemačkoj. Kako se neko osili da napadne bavarskog giganta iz Minhena stigne ponuda koja se ne odbija za najboljeg igrača. Razum se pomuti, brojke zacakle u očima i svi oni planovi o stvaranju nekog moćnog tima ostanu samo na rečima. Potrebno je biti mnogo moćan za takav poslovni pristup. Mnogo moćniji od konkurencije svakako. A na primeru Juventusa vidimo se je u Italiji dubok jaz između vladara i ostalog pučanstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Toliki da je Juve sebi ovog leta mogao da priušti da “zakopa“ Romine šampionske ambicije dovođenjem Miralema Pjanića za 32.000.000 evra, a potom, iako posao još nije ozvaničen, “sahranili“ i Napolijeve aspiracije za osvajanje Skudeta kupovinom Gonzala Iguaina za 90.000.000 evra.

Sve to je već poznato, ali jedno drugo pitanje je nama palo na pamet. Ko bi mogao da bude sledeći? Dovoljno kvalitetan da može da napakosti i Staroj dami. I ne samo to: dovoljno kvalitetan da može da se zaista izbori za minute u Torinu.

Podsetimo, Gazeta je juče pisala o promeni formacije sa prepoznatljive 3-5-2 na 4-3-3. Iako nismo baš uvereni da će to zaista i biti tako, čisto priče radi: Bufon - Dani Alves, Kjelini, Bonuči, Aleks Sandro - Markizio, Pjanić, Kedira - Dibala, Iguain, Pjaca.

Dodaćemo samo da ovde nema Andree Barzaljija, Štefana Lihtštajnera, Marija Mandžukića, Medija Benatije... Nema ni Simonea Zaze, Ernanesa, Marija Lemine, Roberta Pereire i Stefana Sturara, jer su svi oni na prodaju, iako nismo sigurni da će svi i otići, jer bi Masimilijano Alegri onda praktično ostao bez klupe.

Ali i bez njih - paklena konkurencija. Pa smo malo razmišljali ko bi tu od kolega iz Serije A mogao da uleti. Možda bismo baš sad zbog godina Marka Pjace prednost dali Interovom Ivanu Perišiću ili Muhamedu Salahu iz Fjorentine? Možda Napolijev Marek Hamšik ili Interovo novo pojačanje Ever Banega ispred Miralema Pjanića ili Samija Kedire? Udarna igla Milana Karlos Baka ili Interov kapiten Mauro Ikardi umesto Gonzala Iguaina? Teško da bi štoperi Rome i Napolija, Kostas Manolas i Kalidu Kulibali, imali mesta u konurenciji Barzaljija, Leandra Bonučija i Đorđa Kjelinija, godinama već najpozdanije defanzivnog bloka na svetu. Da ne pominjemo nedodirljivog Đanluiđija Bufona na golu.

Jasno vam je već gde ciljamo. Jednog. Nađite jednog igrača iz Serije A za koga biste smeli da gurnete ruku u vatru tvrdeći da bi doneo neki napredak Juventusovoj ekipi. Jednog samo? Možda Hamšik i može, možda i jeste još rano za Pjacu, ali sama rasprava na ovu temu dovoljno govori o tome koliko je Juve dominantan.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.