Ozbiljne polemike u Japanu zbog održavanja Olimpijskih igara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 12:21

Ozbiljne polemike u Japanu zbog održavanja Olimpijskih igara

Japanski premijer Jošihide Suga izjavio je danas da će njegova vlada učiniti sve što je moguće da spreči širenje koronavirusa uoči Olimpijskih igara.

Njegova izjava je usledila nakon što je jedan zvaničnik vladajuće stranke rekao da otkazivanje tog događaja ostaje opcija, podseća agencija Rojters.

"Ne menja se vladin stav o tome da će učiniti sve što je moguće da spreči širenje zaraze u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kada se približavamo Olimpijskim igrama", rekao je Suga, zaobilazeći pitanje novinara da li je moguće otkazivanje, što je prethodno najavio visoki zvaničnik japanske vladajuće partije Tošihiro Nikai.

Suga je razgovarao sa novinarima u svojoj zvaničnoj rezidenciji uoči putovanja u SAD na sastanak sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Japanski političar: Otkazati Olimpijske igre bez oklevanja

Izvor: N1 televizija, 15.Apr.2021

Toširo Nikai, drugi čovek vladajuće Liberalno-demokratske partije u Japanu, pozvao je na otkazivanje Olimpijskih igara u Tokiju, ako se situacija sa koronavirusom ne popravi.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.