Ovoga su se u Humskoj plašili, UEFA ekspresno izrekla kaznu Partizanu!

Izvor: Sportske.net, 12.Avg.2019, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovoga su se u Humskoj plašili, UEFA ekspresno izrekla kaznu Partizanu!

Očigledno, upozorenje navijačima pre utakmice sa Malatijom nije pomoglo.

UEFA je danas na svom zvaničnom sajtu potvrdila - FK Partizan je kažnjen sa dve utakmice pred praznim tribinama, plus novčano u iznosu od 24.250 evra!

Prvi deo kazne obrazložen je ''rasističkim ponašanjem'' navijača Partizana, a ovaj drugi, novčani, izrečen je zbog korišćenja pirotehnike i bacanja predmeta (rolni papira) u teren, ali i zbog zakrčenih prolaza na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tribinama, na šta je oficijelni spiker na stadionu u više navrata upozoravao navijače u četvrtak.

Posle meča sa Partizanom, Turci su se žalili na zastavu sa likom Karađorđa na južnoj tribini, a u tamošnjim medijima se netačno objašnjavalo da se radi o slici Miloša Obilića.

Međutim, tokom popodneva smo iz Partizana dobili konkretno objašnjenje zbog čega je UEFA kaznila crno-bele, o čemu možete opširnije da čitate OVDE.

Bilo kako bilo, UEFA je očigledno našla dovoljno povoda za najnoviju kaznu Partizanu, pogotovo što su crno-beli pod uslovnom kaznom i što je njihovim navijačima pre početka utakmice jasno predočeno upozorenje da Partizanu i za najmanji incident i bilo kakav povod koji bi mogao da se protumači kao ''rasističko navijanje'' preti drastična kazna.

Screenshot: uefa.com

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan zbog rasizma dve utakmice bez publike

Izvor: MozzartSport.com, 12.Avg.2019

Uefa je kaznila Partizan zbog "rasizma"! Crno-beli će naredne dve utakmice u evropskim takmičenjima kao domaćini igrati pred praznim tribinama. Partizan je kažnjen i novčano u iznosu od 24.250 evra. Na sajtu UEFA saopšteno je da je takvu odluku donelo njeno Kontrolno, etičko i disciplinsko telo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.