Ovo su Realovi ključni aduti

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 16:55

Ovo su Realovi ključni aduti

Pisali smo proteklih nedelja o nekim slabostima ekipe Reala pred meč sa Partizanom, pa je red naglasiti i glavne adute madridskog tima.

Real je bio treći u regularnom delu sezone Evrolige sa 23 pobede uz 11 poraza.

Madriđani su u završnici ligaškog dela sezone igrali sa dosta oscilacija, pa su u svim takmičenjima imali niz od tri poraza, a četiri u šest utakmica.

Među tim porazima su i dueli sa Partizanom (104:90), Makabijem (100:96) i Barselonom (97:82) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su i otkrili manje o kojima smo pisali.

Ipak, "kraljevski klub" je u međuvremeno dobio dve utakmice i popravio samopouzdanje pred seriju sa Partizanom.

Real su iz prolećne krize pre svega izvukli iskustvo i široka kluba, koji su i glavni aduti, naravno uz individualne kvalitete sjajnih pojedinaca u dresu velikana iz Madrida.

Što se tiče iskustva, Real ima najstariji tim od svih učesnika plej-ofa, sa prosekom godina 30,3.

S druge strane, Partizan ima najmlađu ekipu u Top 8 fazi sa prosečnom starosti igrača 27,6 godina.

Osim toga, Realovi igrači imaju u rukama i najviše plej-of utakmica od svih učesnika – 209.

S druge strane, Partizanovi igrači su ukupno odigrali samo 51 plej-of utakmicu u Evroligi. Manje imaju samo igrači Monaka (48) i Žalgirisa (28).

Što se tiče drugog Realovog aduta, on bi mogao da bude i ključan u napornoj seriji koja se igra na tri pobede, sa po dva meča u tri dana.

Dok Željko Obradović koristi znatno manji broj igrača u rotaciji, u kojoj čak šestorica igrača nemaju ni deset minuta po meču, a dvojica su na preko 30, u ekipi Reala samo Gabrijel Dek ima 25 minuta po utakmici.

Prvi meč četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige između Reala i Partizana na programu je ovog utorka od 20.45.

Drugi je na programu u četvrtak u istom terminu, a potom se serija seli u Beograd (2. maj, 20.30).

U ostalim mečevima plej-ofa u utorak igraju Monako – Makabi (20.15), a u sredu Barselona – Žalgiris (20.00) i Olimpijakos – Fenerbahče (20.45).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.