Izvor: MozzartSport.com, 07.Apr.2021, 23:04

Ovo se dešava jednom u deset godina: Bajern 90 minuta gazio PSŽ, šutirao 30 puta na gol i - izgubio (VIDEO)

Junak velikog trijumfa Parižana Kilijan Mbape, dvostruki strelac

Svi igraju fudbal, a na kraju uvek pobede Nemci. Parafraza čuvene izjave Garija Linekere večeras ne važi. Nemci su igrali, Nemci su razbili Pari Sen Žermen, međutim Francuzi se raduju pobedi i ogromnom, možda ključnom koraku na putu ka ostvarenju decenijskog sna - osvajajnju Lige šampiona. U Minhenu, na Alijanc areni, po velikoj snežnoj mećavi: 2:3!

Daleko od toga da je PSŽ završio posao. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Šampion Evrope neće se tek tako odreći krune, pogotovo što je u prvih 90 minuta ovog dvomeča potvrdio da je bolji tim, čak i ovako desetkovan (nije bilo dvojice startera, najboljeg napadača sveta Roberta Levandovskog i opasnog krila Serža Gnabrija; van protokola bile su i neke alternativne opcije poput Korentana Tolisoa i Daglasa Koste), ali da francuski prvak ima ozbiljan kapital - i te kako ga ima.

BAJERN - PARI SEN ŽERMEN 2:3 (1:2)

/Čupo Moting 37, Miler 60 - Mbape 3, 68, Markinjos 28/

Minhen. Stadion: Alijanc arena.

Sudija: Mateu Lahoz (Španija).

Bajern: Nojer - Pavar, Zule (od 42. Boateng), Alaba, Ernandez - Gorecka (od 33. Dejvis), Kimih - Sane, Miler, Koman - Čupo Moting.

Pari Sen Žermen: Navas - Dagba, Markinjos (od 30. Erera), Kimpembe, Dijalo (od 46. Baker) - Gej, Danilo - Di Marija (od 71. Ken), Nejmar, Draksler, Mbape.

Često umemo da kažemo kako je najveća čar fudbala u tome što potčinjen i slabiji može da slomi većeg, jačeg, superiornijeg od sebe. Ali što smo večeras videli u Minhenu prava je retkost. Nešto što se dešava jednom u deset godina ili više.

Posed lopte - 60:40

Udarci ka golu - 31:6

Korneri - 15:1

Svestan da ne može da parira Bajernu u pozicionoj igri Maurisio Poketno namestio je tako svoje momke da čekaju, da budu stpljivi i koriste svaku šansu za kontru preko dvojice najboljih i najbržih igrača - Kilijana Mbapea i Nejmara. Nije PSŽ bio ni bleda senka onog tima što je onomad u finalu Lige šampiona igrao barabar sa Bavarcima, međutim bio je ubitačan, dobro organizovan pozadi i sasvim dovoljno srećan da neke situacije "preživi" na čudesan način.

Bajern je Parizu dao dva gola fore. Olako, s dve greške koje nisu karakteristične za

Uskoro opširnije...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.