Ovo ne može ni Šon Vajt

Izvor: B92, 22.Dec.2011, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo ne može ni Šon Vajt

Poznato je da snouborderi vole da pomeraju granice, ali pitanje je da li će neko uspeti da uradi više od ovoga što je uradio Bili Morgan.

Prvi koji je uspeo da uradi trostruki salto unazad je Torsten Hormo iz Norveške, ali je to bio tripl bek kork, ali je Morgan uradio rodeo, što do sada još niko nije.

Dvostruki salto unazad je postao obavezan deo u half pajpu, big eru i sloup stajlu, a rodonačelnik je sjajni Šon Vajt. Trostruki je jedino moguće uraditi na sloup stajlu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog velikog prostora i brzine koja je potrebna.

Bili Morgan je ovim potezom otvorio Pandorinu kutiju, jer će sada svi borderi koji drže do sebe pokušati da ponove ovaj potez.

Na Olimpijskim igrama 2010, organizatori su iz bezbednosnih razloga odlučili da zabrane dabl bek flipove, ali su svi borderi rekli da će ih izvoditi čak ako za to i ne dobiju ocene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.