Ovo je prva petorka NBA lige

Izvor: Mondo, 27.Maj.2016, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je prva petorka NBA lige

U finišu sezone, NBA liga imenovala je najbolju petorku, ali i drugu i treću postavu.

Foto: Marcio Jose Sanchez

Dok traju borbe na Istoku i Zapadu između Klivlenda i Toronta , odnosno Golden Stejta i Oklahome za mesto u velikom finalu, NBA liga objavila je najbolju petorku lige.

Prvu petorku u sezoni 2015/2016 predvodi najkorisniji igrač (MVP) lige Stef Kari iz Golden Stejta, a u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << njoj su i najbolji košarkaš Klivlenda Lebron Džejms, Rasel Vestbruk iz Oklahome, košarkaš San Antonija Kavaji Lenard i centar Los Anđeles Klipersa Deandre Džordan.

Stef Kari je ove sezone predvodio Voriorse do najboljeg skora u istoriji od 79 pobeda i tri poraza u regularnom delu sezone, uz prosečan učinak od 30,1 poen, 6,7 asistencija i 5,4 skoka po meču.

On je takođe zabeležio i rekord lige sa 402 ubačene trojke.

Odmah uz Karija je Lebron Džejms, prva zvezda Klivlenda, koji je deseti put izabran u prvu petorku lige u poslednjih 13 godina. Lenard, Vestrbruk i Džordan prvi put su se našli u prvoj postavi lige.

U drugoj petorci NBA lige su Kevin Durent iz Oklahome, Drejmond Grin (Golden Stejt), Demarkus Kazins (Sakramento), Kris Pol (Los Anđeles Klipers) i Damijan Lilard, član Portlanda.

Treću petorku ove sezone čine Pol Džordž (Indijana), Lamarkus Oldridž (San Antonio), Andre Dramond (Detroit), Klej Tompson (Golden Stejt) i Kajl Lauri (Toronto).

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.