Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2021, 20:08

Ovo je Zvezda u plej-of modu, najubedljivija pobeda sezone, Krka na -41!

Sada po trijumf u Zadru za kraj i overeno prvo mesto

Ovo je Crvena zvezda u plej-of ritmu, ovo je Crvena zvezda dostojna odbrane jadranskog trona! Niko ne može ni da pretpostavi šta će se desiti do kraja doigravanja za titulu, ali ono što može da se izvuče kao zaključak jeste da ovakva Zvezda nema razloga nikoga da se plaši! Naprotiv, svi koji se budu našli na putu crveno-belima za novu krunu šampiona Jadranske lige imaće razlog da budu zabrinuti, ako Dejan Radonjić >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zadrži ovakav, furiozan ritam.

Kao da je pao kamen sa srca svima u timu posle spektakularne košarkaške predstave u Ljubljani pre dva dana, jer Crvena zvezda je večeras srušila mit o dvorani Leon Štukelj kao ukletom mestu za favorite. Na mestu gde je i sama poražena na startu prošle sezone ili gde je februara 2013. ubacila tek 57 poena za ceo meč, Crvena zvezda je ove večeri u paramparčad raznela Krku i tako nabildovala samopouzdanje pred poslednje kolo i gostovanje Zadru koje je na programu za tačno sedam dana! Krka - Crvena zvezda 98:57 (9:24, 13:31, 19:20, 16:23).

Ako je u onom meču protiv Igokee u Beogradu izgledalo da je Zvezda daleko od bilo kakve borbe za titulu, sada su te sumnje definitivno otklonjene. Ne samo zbog ovakve igre večeras protiv rivala koji i te kako zna da uzima meru daleko boljim rivalima od sebe, već zato što Zvezdina forma progresivno raste i ovo večeras odrađeno je gotovo s pola gasa. Počelo je onako kako obično bude kada je Krka domaćin - posle nepuna tri minuta razlika je bia samo jedan poen, a onda... Zvezda se usijala i istopila protivnika!

Serija 17:0 koju je Rok Stipčević trojkom prekinuo nakratko, da bi rezultat posle deset minuta glasio 24:9! Šampion iz 2019. je igrao odbranu kao iz najboljih dana - Krkini igrači su već u prvoj deonici imali pet izgubljenih lopti i šut iz igre na granici od svega 30 odsto, što je bio jasan znak šta se sprema u Novom Mestu. Posle 12 minuta 33 Zvezdinih poena i razlika od 21 poena, a ono što je bilo još interesantnije - Dejan Radonjić je samo nekoliko trenutaka kasnije došao u situaciju da izrotira ceo sastav na raspolaganju! Osim zastrašujućom odbranom, Zvezda je rivala gazila fantastičnim procentima šuta, a pogotovo sigurnom realizacijom iz neposredne blizine koša, pa su do poluvremena samo Aleksa Uskoković i njegov imenjak Radanov ostali bez poena. Na kraju su se i oni upisali u listu strelaca, dok je razlika samo rasla... U jednom trenutku izgledalo je da će Zvezda već pre odlaska na odmor imati i preko 40 razlike, nije se tada desilo, ali jeste na samom kraju utakmice, čime je overena najubedljivija pobeda ove sezone!

ABA LIGA - ZAOSTALI MEČ 18. KOLA

Utorak

Krka - Crvena zvezda 57:98

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.