Ovo je Klopov uslov, da li će novi Liverpul izgledati ovako?!

Izvor: Sportske.net, 08.Avg.2017, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je Klopov uslov, da li će novi Liverpul izgledati ovako?!

Novi detalji u letnjoj sagi oko pojačanja, sada je lopta u dvorištu Barselone. Da li je Liverpul dovoljno dobar i da li potcenjuje činjenicu da će biti mnogo teže ako uđu u Ligu šampiona.

Stvari se brzo odvijaju, izgleda je i Jirgen Klop shvatio da će teško zadržati Kutinja, ali kako smo i rekli, Nemac će pokušati da izvuče najviše iz transfera.

Naime, prema poslednjim informacijama, klub će tražiti 90 miliona evra plus Andre Gomeša, pitanje je hoće >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << li Barsa pristati, oni nude 100 miliona evra.

Ali, i njima se žuri da završe posao, sada je na Valverdeu da proceni da li mu je Portugalac toliko potreban.

Liverpulov plan posle prodaje Kutinja je da odmah dovede Virdžila Van Dajka kao i Okslejd Čembrlena kome ističe ugovor sa Arsenalom naredne sezone.

Uz Gomeša na sredini, iako bi izgubili Kutinja tim bi delovao respektabilno, mada su navijači očekivali više od prelaznog roka.

Do sada su dovedeni Salah, levi bek Robertson kao i mladi Solank iz Čelsija kome je istekao ugovor i koji će pojačati konkurenciju u napadu.

Sa Van Dajkom kao komandantom odbrane, oporavljenim Maneom i Staridžom, kao i Firminjom, tim izgleda respektabilno, mada se veruje da Klop zaboravlja da bi takmičenje i u Ligi šampiona moglo da odnese dosta energije.

"Mislim da će stići još nekoliko pojačanja", kaže legendarni Džerard.

Ali, javnost smatra da će tim mnogo izgubiti odlaskom Kutinja i da glavne mete poput Keite nisu realizovane, iako je Nemac dobio novac u prelaznom roku.

Sa druge strane, prodaja Kutinja će okrenuti navijače protiv američkih vlasnika, tim pre što im nije potreban novac. No, sam Brazilac je odlučio da ode i za klub je teško da ga ubedi da ostane još 12 meseci. Zbog toga se veruje da će, kako bi uložili u nova pojačanja, ipak pustiti najboljeg igrača.

Opet, najavili su da će Klop imati 150 miliona za prelazni rok, on je potrošio samo 50 na dva igrača, pa se postavlja pitanje da li je moguće prodaju Kutinja opravdati time što svim silama žele Van Dajka iz Sautemptona kako bi pojačali odbranu...

Tim bi mogao da izgleda ovako u nekim procenama:

Minjole,

Klajn, Van Dajk, Lovren (Matip), Milner

Henderson, Andre Gomeš, Emre Džan,

Mane, Firminjo, Salah.


Jasno, povreda Lalane je veliki udarac, ali Klop ima još igrača na raspolaganju poput Morena, Robertsona, Staridža, Origija, Vajnalduma, našeg Grujića, pa se navijači nadaju da je to dovoljno za trku na dva fronta.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.