Izvor: MozzartSport.com, 03.Okt.2021, 10:21

Ovakav Ajaks je trenutno nemoguće zaustaviti, Fajenord prati ritam, PSV posustaje

Danas na programu preostala četiri duela 8. kola Eredivizije

Ovakav Ajaks je trenutno gotovo nemoguće zaustaviti. Međutim, to će već u derbi utakmici definitivno pokušati da učini vekovni rival iz Utrehta u sklopu 8. runde Eredivizije (14.30).

Ajaks trenutno likvidira svakog ko mu "padne šaka", a naročito je brutalan u Amsterdam. U Ligi šampiona Kopljanici na svom kontu imaju maksimalan broj bodova posle dva meča, a poslednji put u snagu čete Erika >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ten Haga uverio se Bešiktaš, koji je izgubio sa "samo" 2:0 zahvaljujući dozi sreće.

14.30: (1,28) Ajaks (6,00) Utreht (9,50)

Pobednička serija Ajaksa trenutno je na cifri sedam, dok je tokom ovih mečeva amsterdamski velikan primio samo jedan i postigao čak 31 gol. Ako ne računamo domaći Superkup koji je izgubio od PSV-a na Johan Krojf areni sa 4:0, Ajaks je svih pet duela na domaćem terenu ove sezone rešio u svoju korist skorom 24:0.

Kopljanici jednostavno imaju ogromnu ofanzivnu silu koja je trenutno nezaustavljiva. Bivši kapiten Fajenorda Stiven Berghuis savršeno se uklopio u koncept tima i zajedno sa mozgom ekipe Dušanom Tadićem i Antonijem snabdeva Sebastijana Alea sjajnim loptama. Reprezentativac Obale Slonovače vodeći je strelac Eredivizije i Lige šampiona sa po pet pogodaka.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Svi ključni igrači, uključujući Klasena, nalaze se u stroju, ali sada će vezista morati da se bori za mesto u početnoj postavi sa Berghuisom, koji se ustalio na njegovoj poziciji.

Sa druge strane, Utreht je takođe u odličnoj formi na početku sezone i može da bude veoma neprijatan protivnik za Amsterdamerse. Gosti su u sedam mečeva sakupili 14 bodova i izgubili samo od Tventea. Kod kuće su čak savladali odlični Fajenord sa 3:1 i u poslednjem kolu deklasirali poslednjeplasirani Zvole sa 5:1.

Povrede u timu nisu takve da značajno utiču na učinak Utrehta, a nije da će ekipa i da se umori od dugog putovanja, pošto je od prestonice Holandije udaljena svega četrdesetak kilometara.

16.45: (3,90) Vitese (3,50) Fajenord (1,95)

Na teren će danas i PSV i Fajenord. Filipsovci dočekuju Spartu iz Roterdama i željni su da poprave utisak posle iznenađujućeg poraza u poslednjem meču od Vilema Drugog (2:1). Trenutno momci Rodžera Šmita zaostaju za Ajaksom četiri boda i nemaju mnogo slobodnog prostora za još kikseva, dok je Sparta u silaznoj putanji, o čemu svedoči poslednji duel koji je završen katastrofom od Kambura u domaćem okruženju (0:4).

Fajenord u dobroj formi putuje u Arnem, na megdan Viteseu, koji je odličnu prošlu sezonu pretvorio u prolaz u grupnu fazu Lige Konferencije, ali do sada ima problem sa borbama na nekoliko frontova. U ligi se trenutno nalazi u sredini tabele. U međuvremenu, Fajenord se pod vođstvom trenera Arnea Slota konsolidovao i postao kandidata za najviši plasman. Ponos juga najbolje je dokumentovao trenutnu formu u Ajndhovenu, gde je pobedio PSV sa 4:0, a takođe i poslednji put u Ligi Konferencije, kada je kod kuće savladao prašku Slaviju sa 2:1 i vezao četvrtu pobedu zaredom.

HOLANDIJA – 8. KOLO

Petak

Groningen - Tvente 1:1 (1:0)

/Ngonge 8 - Ugalde 74/

Subota

RKC – Go Ahed Igls 1:1 (0:1)

/Bitner 60pen – Kordoba 15/

Zvole – Herenven 0:1 (0:0)

/Van Polen ag 60/

Herakles – Vilem Drugi 3:2 (1:0)

/Flet 41pen, Burgzorg 53, Azaui 94 – Kelert 66, Svenson 77/

Fortuna Sitard – NEC 1:2 (1:2)

/Suntjens 34 – Okita 21, Tavšan 26/

Nedelja

14.30: (1,28) Ajaks (6,00) Utreht (9,50)

14.30: (3,90) Kambur (3,60) AZ Alkmar (1,92)

16.45: (3,90) Vitese (3,50) Fajenord (1,95)

20.00: (1,25) PSV (6,50) Sparta (10,0)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.