Ovaj podatak dovoljno govori koliko su Hrvati ustvari nadigrali Engleze (foto)

Izvor: Sportske.net, 11.Jul.2018, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj podatak dovoljno govori koliko su Hrvati ustvari nadigrali Engleze (foto)

Potpuno zaslužen plasman u veliko finale Mundijala.

Hrvatska je savladala Englesku sa 2:1 nakon produžetaka i plasirala se u finale planetarne smotre u Rusiji. 

Primili su gol već u petom minutu "Vatreni", ali se nisu predavali.

Do kraja prvog poluvremena nisu uspeli ozbiljnije da priprete, ali su u nastavku imali dovoljno prilika da pitanje pobednika reše u regularnom vremenu.

Najpre su u 68. minutu izjednačili preko Perišića, potom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je isti fudbaler četiri minuta kasnije pogodio stativu, da bi njegov odbitak Rebić poslao pravo u Pikforda.

Nakon toga je dobru priliku imao Mandžukić, ali je Pikford bio na visini zadatka, da bi u finišu novu šansu imao Perišić, ali je njegov udarac iz nezgodnog ugla otišao preko nebranjenog gola Hrvatske.

U prvom produžetku je Engleska imala jednu dobru priliku, a nakon samo par minuta u drugom, pripretio je Brozović, da bi u 109. minutu Mandžukić iskoristio smušenost odbrane "Gordog Albiona" i matirao Pikforda za veliki preokret.

Englezi nisu uspeli da naprave ozbiljniju priliku do kraja, te je Hrvatska u finalu.

O tome koliko je Hrvatska danas bila bolji rival, govori i podatak da njihov golman nije imao nijednu intervenciju.

Primio je Danijel Subašić gol iz fantastično izvedenog slobodnjaka, a drugi pokušaj u okvir gola Engleske je u prvom produžetku sa gol linije otklonio Vrsaljko. To je bilo sve od Engleza, Hrvati su sa druge strane imali duplo više pokušaja (22-11) od kojih su sedam poslali u okviru gola rivala, dva su na kraju završila u mreži.

Goalkeeper Danijel Subašic finished the match without recording a save. England's two shots on target resulted in a goal and a line-save by player. #WorldCup #CRO #ENG #CROENG

— Gracenote Live (@GracenoteLive) 11. јул 2018.

Naš specijal o Mundijalu možete pronaći OVDE.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.