Ovacije za Britni Grajner – odigrala prvi meč posle ruske golgote

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 10:48

Ovacije za Britni Grajner – odigrala prvi meč posle ruske golgote

Američka košarkašica Britni Grajner, koja je skoro 300 dana provela u zatvoru, upisala 10 poena za svoj Finiks u predsezonskom duelu sa Los Anđeles Sparksima.

Ovaj meč je, naravno, bio vrlo emotivan za sve, rezultat i sama igra bili su ovog puta u drugom planu. Britni Grajner (32) ponovo uživa u životu , u onome što najviše voli.

Osećaj što je ponovo "svoja na svome" je, kaže, neopisiv.



"Zahvalna sam što sam ovde, to je sigurno. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nijedan dan u životu više neći uzimati zdravo za gotovo"
, rekla je Grajnerova američkim novinarima posle meča u kojoj je njen tim poražen rezultatom 90:71.

Posle svega što je doživela, sve joj je sada delovalo drugačije neko inače - i najobičnija rutina pri dolasku na utakmicu joj je bila doživljaj.

"Bio mi je drugačiji osećaj dok sam slušala himnu, drugačije me je pogodilo. Sličan osećaj kao na olimpijskim igrama, kad čekate da vam uruče zlatnu medalju, dok gledate kako se diže vaša zastava, dok slušate himnu. Tako sam se sada osetila, drugačije nego ranije... Mnogo mi sve ovo znači", rekla je emotivno.

Prijem koji je dobila od navijača je posebna priča, klicalo se njenom imenu kad god bi ga izgovorio zvanični spiker.

Bilo je to veče prepuno emocija...

Podsetimo, Britni Grajner, dvostruka olimpijska šampionka, u Rusiji je bila osuđena na devet godina zatvora zbog toga što su joj na aerodromu pronašli malu količinu kanabisovog ulja u ptrljagu. Duže do godinu dana je provela u zatvoru da bi u decembru minule godine bila puštena u razmeni zarobljenika koji su obavile SAD i Rusija.

"Nisam očekivala da ću se ovako brzo, posle svega, vratiti na parket. Nisam uopšte imala predstavu koliko će mi biti potrebno da se vratim svemu".

Uprkos dugoj pauzi koja je svakako ostavila traga odigrala je solidan meč mada bila je samokritična posle utakmice.

"Nisam baš tamo gde bih trebalo da budem, ali mislim da idem u dobrom smeru. Kao tim radimo dobre stvari. Kad neko od nas padne, drugi preuzima uvek. To je velika stvar za ovaj tim - uvek smo tu jedna za drugu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.