Ova mora da se dobije!

Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2017, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova mora da se dobije!

Orlići igraju utakmicu protiv Makedonije (18 časova, Arena Sport 1) koju je Nenad Lalatović nazvao najvažnijom na Evropskom prvenstvu

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Poljske)

Nije dobro počelo, više rezultatom nego igrom. Ali, kao što je glavna poruka iz tabora našeg tima - ništa nije gotovo posle poraza od Portugalije u prvom kolu! Prvi sledeći izazov je Makedonija, danas od 18 časova. Utakmica koja mora da se dobije. I to je jasno Orlićima. I Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Makedonija su u prvom kolu poraženi i zato će biti naoštreni jedni na druge jer nerešeno ne odgovara nijednoj od reprezentacija.

Mlade selekcije Srbije i Makedonije su se do sada dva puta sastale. U oktobru 2011. godine u Skoplju je bilo nerešeno, dok su u Kruševcu Orlići slavili ubedljivo - 5:1.

Naravno, poraz Makedonije od Španije (0:5) nikako ne treba da zavara jer su fudbaleri te zemlje napravili istorijski plasman na Evropsko prvenstvo završivši u grupi ispred Francuske.

"Ovo je sigurno njihova najtalentovanija generacija u poslednjih 15-ak godina. Napredovali su, imaju kreativne igrače", rekao je selektor Srbije Nenad Lalatović u najavi ovog meča.

U našem timu u odnosu na prvi meč sigurno neće biti Aleksandra Ćavrića koji je završio prvenstvo zbog udarca u gornji deo stopala, a mogli bismo od početka da očekujemo Srđana Plavšića koji se dobro pokazao na prvom okršaju na turniru.

Ostali naši igrači su spremni (nema povreda), a spremni su i Makedonci. I kako čujemo napraviće i oni neke promene, u odnosu na meč protiv Španije.

MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ

Oni imaju veoma potentan vezni red i napad, tu se ističu (Babunski, Angelov i Radeski) tako da bi naša odbrana trebalo da bude na najvišem nivou opreza. Takođe, odbrana Makedonaca je veoma uigrana jer većina igrača dolazi iz istog kluba Vardar.

Selektor Blagoja Milevski je pravio čuda sa ovim timom. Pred meč sa Orlićima najavljuje da njegova ekipa treba pre svega da se trudi da uživa, ali i da ima respekt prema protivniku čiji igrači igraju u velikim klubovima.

„Veoma važna utakmica za nas protiv Srbije zbog više aspekata. I zbog mentalnog aspekta. Daćemo sve od sebe. Želim da igrači odgovore na maksimalnom nivou. Makedonija ima timski duh. Nema razloga da ne bude tako i sutra. Igrali smo dobro protiv Španije. Momci mogu dobro da se pokažu da su zasluženo ovde. Srbija ima i te kako dobre igrače koji igraju za najbolje evropske timove i najbolje timove u Srbiji. Igrači treba da uživaju i da sanjaju svoj san“, rekao je Milevski.

OVDE možete da pročitate opširnu analizu reprezentacije Makedonije.

S obzirom da su obe selekcije izgubile u prvoj utakmici, ovo bi mogla da bude dobra šansa i za jedne i za druge da povrate samopouzdanje, ali i šanse  za plasman u polufinale. Problem može da bude psihološki aspekt. Ko se prvi oporavi od poraza, imaće veće šanse u ovom duelu. Atmosfera u našem timu je dobra, igrači su nasmejani na treninzima i u hotelu i trebalo bi danas da budu oni pravi. Sada kada je najvažnije.

Meč će biti odigran na Stadionu u Bidgošču od 18 časova. Glavni sudija meča biće Bobi Mejden. Posle početnog poraza u grupi - nema previše matematike. Ovaj meč mora da se dobije!

Zato, hrabro napred!

(FOTO: www.fss.rs)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.