Otvoren dvorac Hertelendi i novoizgrađena fiskulturna sala u Bočaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2021, 13:32

Otvoren dvorac Hertelendi i novoizgrađena fiskulturna sala u Bočaru

"Dvorac Hertelendi od danas je u funkciji, imamo upotrebnu dozvolu, i od jeseni očekujemo posete dece iz cele naše zemlje, što je izuzetno značajno za Bočar i opštinu Novi Bečej", izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska dvorca u Bočaru, čiju je rekonstrukciju i dogradnju finansirala Pokrajinska vlada sa gotovo 400 miliona dinara.

Mirović je danas obišao i novoizgrađenu fiskulturnu salu u OŠ "Dositej Obradović" u Bočaru, kojom su meštani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovog sela u novobečejskoj opštini konačno dobili kvalitetne uslove za bavljenje sportom, ali i za održavanje prigodnih manifestacija.

"Zahvaljujući ovim dvema zajedničkim investicijama imaćemo više mladih i više učenika u ovom selu i zato verujem u njegov opstanak", rekao je Mirović.

On je istakao da dvorac Hertelendi ima veliku perspektivu, jer je namenjen za boravak dece predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta koja će na jednom mestu imati kvalitetne uslove za boravak u prirodi, bavljenje sportom, upoznavanje kulture i svih lepota ovog dela Vojvodine.

"Pokrajinska vlada i lokalna samouprava formiraće zajedničku ustanovu koja će preuzeti obaveze i kreirati sadržajne programe. Utvrdićemo modele finaniranja i verujemo da je ovo velika stvar koja će oživeti ovu opštinu", kazao je Mirović dodavši da kompleks može da primi sto dvadesetoro dece.

Predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović izrazio je zadovoljstvo što je nakon toliko čekanja Herteledi otvoren i to zahvaljujući, kako je naveo, podršci Pokrajinske vlade i predsednika Mirovića, ocenivši da je reč o objektu koji je na ponos te opštine, Vojvodine i cele zemlje.

Događaju su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš, potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DVORAC HERTELENDI OD DANAS U FUNKCIJI Predsednik Pokrajinske vlade Mirović: Od jeseni se očekuju posetioci

Izvor: Blic, 25.Jun.2021

- Dvorac Hertelendi od danas je u funkciji, imamo upotrebnu dozvolu, i od jeseni očekujemo posete dece iz cele naše zemlje, što je izuzetno značajno za Bočar i opštinu Novi Bečej“ - izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska dvorca u Bočaru, čiju je rekonstrukciju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.