Otvoren Sajam sporta; Udovičić: Godina rekorda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2018, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Sajam sporta; Udovičić: Godina rekorda

Međunarodni Sajam sporta, sedmi po redu, svečano je danas otvoren danas pred više hiljada mališan u hali 1 Beogradskog sajma.

Sajam sporta, koji tradicionalno organizuju Ministarstvo omladine i sporta (MOS) i Sportski savez Srbije (SSS) pod sloganom "Put uspeha", otvorio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u društvu predsednika SSS Davora Štefaneka i proslavljenog fudbalera Dejana Stankovića.

"Ovo je godina rekorda, ponosa, radosti i sada obećavamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da moramo da budemo još uspešniji. Sport je put uspeha i predstavljamo ono što Srbija najbolje ima. Uspeli smo mnogo toga da uradimo, rezultati su bili čak tri puta bolji", rekao je Udovičić na otvaranju.

Kako je otkrio, čak 45 puta u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama srpski sportisti su se našli na podijumu u 2018. godini.

"Sportisti su pravi ambasadori zemlje. Ove godine nikada više nismo imali medalja i infrastrukturnih projekata", rekao je Udovičić i zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić što isplate nagrada za sportiste "ne kasne ni jedan minut".

Aktuelni olimpijski šampion u rvanju i prvi čovek SSS Davor Štefanek zahvalio se MOS-u na podršci.

"Prošle godine kao sportista sam bio ovde, a ove kao predsednik Saveza i zato gledam drugačije na neke stvari. Srbija donosi mnogo medalja i sportisti opravdavaju uložena sredstva, nadam se da će ih biti još više na putu do Tokija".

Trofejni fudbaler Dejan Stanković, koji je 103 puta nosio dres sa državnim grbom, dodao je da mu je čast što prisustvuje takvoj sportskoj manifestaciji.

Sajam sporta traje od danas do nedelje, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.