Otpisani Srbin nadomak trofeja! Finale protiv Pijenara i Damjanovića

Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2017, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpisani Srbin nadomak trofeja! Finale protiv Pijenara i Damjanovića

Veselin Jelušić preporodio Seltik uprkos svim prognozama

Večeras u Južnoj Africi jedan Srbin ima priliku da osvoji trofej. Radi se o Veselinu Jelušiću, treneru Blumfontejn Seltika, koji ukršta koplja sa Bidvest Vitsom za pehar Liga kupa. Meč se igra na neutralnom terenu u Durbanu.

Kada je početkom jula meseca tekuće godine srpski strateg stigao u redove zeleno-belih lokalna javnost nije očekivala da će dugo izdržati. Ipak, Jelušić ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da je podigao Blumfontejn na noge, već je i od relativno slabe ekipe napravio čvrstog protivnika spremnog da svakome izađe na crtu. Baš zato, pišu mediji u Južnoafričkoj Republici, nikako ne treba otpisivati Seltik, koji je silno motivisan da podigne trofej. Nekadašnji selektor Angole i Bocvane odlično se snašao u novom klubu, a već je dobio i priznanje za najboljeg trenera meseca oktobra.

Kada se radi od Bidvest Vitsu, njegova priča je zaista neverovatna. Šampion je ove sezone neprepoznatljiv, pa je posle 12 odigranih kola zakucan za dno tabele. Dakle, prošle godine se borio za titulu, a ove bi mogao za opstanak. Nekolicina pulena Gavina Hanta se oporavila od povrede, a među najboljim igračima tima su globalno poznati Stiven Pijenar, bivši vezista Ajaksa, Dortmunda, Totenhema i Evertona, ali i crnogorski defanzivac Slavko Damjanović.

Seltik je igrao X na deset od proteklih 18 utakmica, dok je Bidvest izrazito neefikasan i na njegovim mečevima je 0-2 dolazio na šest vezanih susreta.

JUŽNA AFRIKA - LIGA KUP, FINALE

Subota

17.00: (2,30) Bidvest (2,90) Blumfontejn Seltik (3,35)

*** kvote su podložne promenama

TABELA:

(FOTO: Shutterstock)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.