Otkriveno, sedam godina posle, kako je puklo između Kristijana i Murinja i ko bi pobedio u tuči?

Izvor: Sportske.net, 05.Jun.2020, 12:09

Otkriveno, sedam godina posle, kako je puklo između Kristijana i Murinja i ko bi pobedio u tuči?

Priča je otkrivena u autobiografiji Luke Modrića, ovako je puklo prijateljstvo najboljeg portugalskog fudbalera i najboljeg portugalskog trenera svih vremena. Nikada posle toga ništa više nije bilo isto.

Luka Modrić je izdao biografiju koja će se uskoro pojaviti, zove se "Moj način". Najbolji hrvatski igrač svih vremena i osvajač "Zlatne lopte" je razotkrio sukob između Murinja i Ronalda, posle toga su Portugalci prestali da govore, a u stvari to je bio početak kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << za "Posebnog u Realu".

"Igrali smo kup utakmicu, vodili sa 2:0, ali je Murinjo poludeo jer Ronaldo nije u defanzivi ispratio njihovog beka. Poletele su psovke, Kristijano se rasplakao na poluvremenu. U nastavku su se nastavili sukobi", napisao je Modrić.

A onda na kraju utakmice je proključala vrela portugalska krv.

"Krenuli su da se potuku, ali su intervenisali igrači i sprečili ih da se fizički obračunaju", dodao je Modrić.

Kopali smo malo po toj sezoni, Real, sećate se verovatno, nije osvojio ništa, pa se Murinjo vratio u Čelsi, a nasledio ga je Anćeloti.

Ronaldo je te godine dao 55 golova, ispali su od Dortmunda u polufinalu Lige šampiona, završili kao drugi iza Barselone, a u kupu su stigli do finala gde su izgubili od Atletika.

Modrić verovatno priča o četvrtfinalu protiv Valensije, meču koji je Real dobio sa 2:0. Kasnije su u polufinalu slavili i protiv Barse sa 3:1, Ronaldo je u tom meču dao dva gola.

Kako rekosmo, posle sezone bez trofejaMurunjo je otišao. Kritikovao je kasnije igrače i klub, ali mu je Ronaldo odgovorio da ne pljuje u tanjir iz koga je jeo. U poslednjem meču kada su se opraštali od sezone, dva Portugalca su stajala u tunelu, nisu se ni pozdravili.

Imaju istog agenta, Mendeša, ali ni on nije uspeo da ih pomiri. Murinjo je kasnije pričao da je samo jedan Ronaldo, onaj brazilski i da je Mesi najbolji igrač na svetu. Kristijano je uvek izbegavao da priča o Murinju, a nisu se pozdravili ni na promociji filma o Ronaldu u Londonu.

Doduše postojala je priča da će Ronaldo stići u Junajted kada je Murinjo bio trener, ali to je bilo nerealno, Mendeš je sumnjao da bi mogli da prevaziđu razlike.

U svakom slučaju, Modrić je otkrio punu istinu...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.