Otkazi, potpisi, pa stotka Cedevite

Izvor: Mondo, 10.Nov.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazi, potpisi, pa "stotka" Cedevite

U danu u kojem je otpustio i doveo dvojicu novih igrača, šampion Hrvatske ubedljivo savladao Igokeu. U poslednjoj četvrtini 37 poena!

Foto: Beta/ABA liga/Cedevita/Marin Susic)

Dva otkaza, dva "potpisa" i pobeda za mir u kući.

Šampion Hrvatske ostvario je treći "jadranski" uspeh na kraju još jedne turbulentne sedmice u klubu:

Cedevita - Igokea 100:80 (24:19, 19:17, 20:25, 37:19)

Iako je tim iz Laktaša sredinom poslednje četvrtine >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zaostajao dostižnijih devet poena razlike (74:65), domaćin je na čelu sa krilom Eldžinom Kukom dodavao gas sve do kraja, da bi ostavio što bolji utisak nakon veoma lošeg početka sezone.

Ekipa Slavena Rimca je zato u poslednjih šest minuta postigla šest trojki i povećavala razliku sve do "plus 20", a Kuk je u tom periodu postigao tri trojke i 11 od svojih 26 poena.

Kao i čitav tim, i on je imao ne baš prijatan start takmičarske 2018/19, pa je i njegov motiv za dokazivanje razumljiv, kao i želja takođe preciznog Džastina Kobsa (20 poena, 3/3 za tri), da takođe opravda očekivanja bivšeg rukovodstva, koje je u međuvremenu napustilo klub.

Cedevita je tako uspešno završila dan u kojem je potvrdila da se rastala sa Pablom Agilarom i Džošom Madžetom i u kojem je zvanično dovela Marka Banića i Jakova Mustapića.

Sa druge strane, "Igosi" su u prvoj utakmici od rastanka sa Nenadom Trajkovićem doživeli peti poraz, protiv favorita koga su prošle godine iznenadili u Zagrebu. Najefikasniji među Aleksandrovčanima bili su Sava Lešić sa 17 poena, Filip Adamović sa 15, Tomislav Zubčić sa 13 i Latavijus Vilijams sa 10 poena.

Pročitajte sve rezultate 7. kola ABA lige.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.