Otkazani dueli Azera i Jermenije

Izvor: B92, 23.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazani dueli Azera i Jermenije



Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da je otkazala obe utakmice reprezentacija Jermenije i Azerbejdžana u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine. Selekcije Jermenije i Azerbejdžana tako će sasvim sigurno ostati bez bodova, koje su mogle da osvoje u medjusobnim duelima. Problem je nastao zato što Azerbejdžan nije želeo da bude domaćin fudbalerima Jermenije, zemlje sa kojom je u dugogodišnjem teritorijalnom sporu.

Azerbejdžan je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predložio da se obe utakmice, zakazane za 8. i 12. septembar, igraju na neutralnom terenu, dok je Jermenija insistirala da obe ekipe, kao što je i uobičajeno, jedan meč igraju u gostima, a drugi kod kuće.

Jermenija i Azerbejdžan se takmiče u kvalifikacionoj Grupi A na čijem čelu je reprezentacija Poljske sa 19 osvojenih bodova, pet više od Portugala, Srbije i Finske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.