Otkazan Svetski kup u streljaštvu u Bakuu

Izvor: B92, 27.Apr.2021, 15:51

Otkazan Svetski kup u streljaštvu u Bakuu

Treći ovosezonski Svetski kup u streljaštvu, planiran u Bakuu od 21. juna do 2. jula otkazan je, saopštila je Svetska streljačka federacija (ISSF).

Kako se navodi, Streljačka federacija Azerbejdžana obavestila je ISSF da kabinet ministara Republike Azerbejdžan smatra da je neprimereno i nesigurno organizovati Svetski kup u Bakuu zbog situacije sa pandemijom koronavirusa i uzimajući u obzir da se povećava broj zaraženih na teritoriji Azerbejdžana.

"Uzimajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u obzir sve navedeno, primorani smo da vas obavestimo da Svetski kup u Bakuu neće biti održan. Žao nam je zbog toga, ali nije bilo drugog izbora, jer zdravlje učesnika je za nas glavni prioritet“", navodi se u pismu Streljačke federacije Azerbejdžana, koje je preneo ISSF.

Ove godine, u kalendaru ISSF su tri Svetska kupa. Na prvom, održanom u Nju Delhiju u martu, srpska reprezentacija nije učestvovala zbog velikog zdravstvenog rizika.

Drugi SK u Čangvonu (Južna Koreja), prvobitno zakazan za period od 16. do 25.aprila, je odložen do daljnjeg.

Kako je ISSF u martu saopštila, novi termin će biti određen kada južnokorejske vlasti budu ukinule meru obaveznog 14-dnevnog hotelskog karantina po ulasku u zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.