Otkaz Bergkampu, povratak Van Galovih sinova! Ajaks vode članovi zlatne generacije

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2017, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkaz Bergkampu, povratak Van Galovih sinova! Ajaks vode članovi zlatne generacije

Slavni klub dao šansu još dvojici iz genaracije '95

Velike promene u Ajaksu! Otkaz su dobili trener Marsel Kajzer i njegov pomoćnik, slavni Denis Bergkamp! Na njihovo mesto su došla dvojica članova slavne generacije koja je 1995. godine pod komandom Luja van Gala pokorila Evropu - Mihael Rajziger i Vinston Bogarde!

Promena na kormilu slavnog kluba je usledila posle eliminacije od Tventea >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Kupu Holandije. Ajaksu ne ide baš najbolje ni u prvenstvu pošto kasni pet bodova za liderom PSV Ajndhovenom, a titulu čeka već četiri godine. Ispadanje od Tventea je bila kap koja je prelila čašu...

Rajziger i Bogarde, nekadašnji članovi šampionskog tima, potom saigrači u holandskoj reprezentaciji, Milanu i Barseloni (doveo ih Van Gal) su postavljeni kao privremena rešenja. Do sada su vodili mladi tim Ajaksa. Rajziger kao prvi trener, Bogarde kao pomoćnik. Iste uloge će imati i u prvom timu, a debitovaće protiv Viljema II. Interesantno, Rajziger i Bogarde su poslednji put saigrači bili u dresu Ajaksa baš protiv Viljema II u prvenstvenom meču 28. aprila 1996. godine!

Interesantno je da u klubu bitne funkcije čine još dvojica fudbalera iz te čuvene Van Galove generacije. Mark Overmars je tehnički direktor, dok je Edvin van der Sar direktor marketinga.

Što se odlaska trenera Kajzera tiče, to i nije neka velika vest, ali je zato prašinu digao odlazak Denisa Bergkampa. Legendarni Holanđanin je imao dve funkcije u klubu, pošto je pored pomoćnika trenera, bio i član tehničke komisije u klubu. Iz kluba su saopštili da je bilo nesalaganja u pogledima na „razvoj  prvog tima“ i da su „zahvalni Bergkampu na svemu što je uradio“.

Rajziger i Bogarde imaju priliku da se kao privremena rešenja izbore za stalan posao, a šansu za povratak u klub vrebaju trojica trenera koji su smenjeni ove sezone u jačim ligama i koji su nekada prevodili Ajaks: Peter Boš, Ronald Kuman i Frank de Bur.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.