Izvor: MozzartSport.com, 22.Maj.2021, 06:39

Osveta se servira hladna: Grizlisi progutali Voriorse, trojkaška eksplozija Moranta (VIDEO)

Memfis ide na Jutu Džez u plej ofu, Golden Stejt pakuje kofere

Nije moglo bez drame i produžetaka kada se odlučivalo o poslednjem učesniku plej-ofa, spektakularan meč su priredili Grizlisi i Voriorsi ljubiteljima igre pod obručima, a u hroja je izrastao Dža Morant. Goldent Stejt pakuje kofere, za Stiva Kera i njegove momke je sezona završena, a “smrtnu presudu” im je potpisao Dža Morant. Postao je dželat Voriorsa i pronašao je u sebi šutersku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << crtu - 117:112 (30:29, 32:20, 16:24, 21:26, 18:13).

Imao je Golden Stejt dve prilike, obezbedio ih je sebi pobedom protiv Memfis Grizlisa u poslednjem kolu ligaškog dela, ali je pitanje da li bi sada isto to učinio da je znao kako će se film kasnije razvijati. Potukli su Los Anđeles Lejkersi ekipu Golden Stejta i bacili je Grizlisima željnim osvete. Ranjivi Golden Stejt pustio je krv još na startu, prepustio je kontrolu Memfisu i previše davao slobode njihovim igračima kada su van linije 7,24. Iz toga se izrodilo nestvarno šutersko veče Dža Moranta.

Ludo trojkaško veče Dža Moranta, nikada u karijeri nije ovako šutirao. Dalekometni hici nisu mu jača strana, rekord mu je bio četiri ubačene trojke na utakmici, a večeras je pao. Podignuta je lestvica, zaustavio se na pet ubačenih trojki i 35 poena. Ali, još bitnije je kada ih je ubacivao - onda kada se lomilo. Pokazao je Dža Morant da u sebi poseduje liderski gen.

Iako je Memfis vodio tokom većeg dela utakmice, izgledao sigurno i samouvereno koračao ka izlasku iz plej-ina i ulasku u plej-of, počela je da se uvlači nesigurnost u Grizlise u odlučujućoj deonici. Stef Kari i saigrači su ulazili u njihove prepoznatljive trojkaške serije i topili prednost. Uspeli su da pojedu skroz, čak i da uzmu šut za pobedu, ali ga je uzeo pogrešan čovek - Drejmond Grin. Zabagovao je Stef Kari, nije skupio hrabrost da puca, vruć krompir otišao je u Grinove ruke i utakmica je otišla u produžetak.

A tu je zablistao Dža Morant sa jedne i Džordan Pul sa druge strane. Doneo je Pul trojkom prednost Golden Stejtu, nije se libio da potegne iz daljine, ali ni odgovor Memfisa nije izostajao. Na trojku Pula trojkom iz kornera odgovorio je Tilmen, a onda je na scenu stupio Dža Morant. Pogodio je iz rolinga u situaciji kada se Stiv Ker odlučio da brani napad. Pogrešio je strateg Voriorsa, nije napravio dobru procenu, a novom trojkom Džordana Pula na dve sekunde do kraja Voriorsi su ostali u životu, ali vremena za preokret nije bilo.

Briljirao je Dža Morant, pogodio je polovinu uzetih šuteva bilo da se kroz statistiku provuku samo trojke ili da je reč o ukupnim procentima kod šuta iz igre. Na 35 poena dodao je po šest skokova i asistencija, kao i četiri ukradene lopte. Najveća ispomoć u napadu bili su mu Grejson Alen, Tilman, Dilon Bruks, Desmon Bejn i Džaren Džekson. Nije imao svoje veče Jonas Valančijunas, koji je pre vremena završio utakmicu kada ga je Stef Kari navukao i izvukao šesti faul.

Kari je meč završio sa 39 poena i šest ubačenih trojki iz 15 pokušaja, a velike probelme Memfisu su zadavali Endrju Vigins i Džordan Pul, svaki na svoj način. Vigins je pravio štetu iz prodora, nisu uspevali Grizlisi da ga brane, dok je Pul pretio na sve načine i da je Golden Stejt izašao kao pobednik kroz produžetak, za takav scenario bio bi najzaslužniji Džordan Pul, koji je skupio hrabrosti, uzimao teške šuteve i pogađao kada se lomilo. Ubacio je 19 poena, a Vigins je postigao tri više.

NBA - PLEJ-IN

Subota

Golden Stejt - Memfis 112:117, posle produžetka 99:99

/Kari 39 - Morant 35/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.