Osveta Zvezdi zbog tenka – fudbaler Jang Bojsa setio se neprijatnosti iz 2019. godine

Izvor: B92, 03.Okt.2023, 15:37

Osveta Zvezdi zbog tenka – fudbaler Jang Bojsa setio se neprijatnosti iz 2019. godine

Fudbaleri Jang Bojsa posle četiri godine gostuju Zvezdi, a u aktuelnoj postavi tima iz Berna je nekolicina igrača koja ne pamti po dobrom prethodno gostovanje.

Ta utakmica je završena je nerešno (1:1) što je srpskom prvaku otvorilo put ka Ligi šampiona jer je meč u Bernu završen 2:2.

Jedan od fudbalera švajcarskog tima koji je to veče bio u sastavu Saidi Janko (27) najviše pamti tenk na kojem su Zvezdini fudbaleri slavili trijumf.

Janko kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zbog potpuno neočekivanog prizora - borbenog vozila koji je blokirao prolaz ka ulici, autobus sa ekipom Jang Bojsa sat vremena kasnije krenuo ka hotelu, gde je gostujuća ekspedicija prenoćila.

"Izveli su tenk na ulicu. Morali smo sat vremena da sedimo u autobusu dok smo čekali da oni odu, i to nakon što smo eliminisani iz Lige šampiona. Svi smo samo želeli da što pre odemo odatle. Zbog toga što su nam tada priredili, još jače želimo da ih pobedimo", poručio je Janko.

Kapiten ekipe Fabijan Lustenberger (35) nije revanšistički nastrojen kao njegov saigrač po pitanju meča sa Zvezdom.

"Želja za nekom osvetom više ne postoji, jer je prošlo nekoliko godina, a i zato što smo to veče prespavali u Beogradu pa nismo ni žurili. Morali smo samo malo duže da sačekamo u autobusu. Pre svega, te večeri sam bio jako razočaran što nismo ušli u Ligu šampiona. Sada se borimo za treće mesto u grupi, i to je najbitnije. Ne obaziremo se na to šta desilo pre četiri godine".

Švajcarski mediji podsećaju da je, osim tenka, bilo još provokacija u Beogradu.

Navode primer izveštača klupskog radija koga su, prema njegovoj izjavi tada, konstantno gađali u novinarskoj loži gde su, osim novinara, bili i navijači (što i jeste često slučaj na velikim utakmicama Zvezde).

Predsedniku Jang Bojsa Hanspeteru Kienbergeru zasmetalo je nepoštovanje UEFA protokola od strane domaćina utakmice.

"Mi, zvaničnici kluba, smo morali da idemo preko terena do naših mesta. To, zapravo, i nije bio problem. ali, razmišljate: ovo nije istina! Uefa je obično dobro organizovana da stvari koje nisu precizirane protokolom ne mogu dogoditi. Tamo je sve bilo drugačije. To su stvari preko kojih se ne sme olako prelaziti".

U tekstu autor podseća da tenk i dalje krasi plato ispred Zvezdinog stadiona i da se oko njega mogu videti ispisani slogani posvećeni borbi za Kosovo.

"Srbija je politički podržana od Rusije čija je gasna kompanija glavni sponzor Crvene zvezde", piše u tekstu koji otprilike i najavljuje sve ono što igrače i navijače Jang Bojsa čeka u sredu uveče u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Švajcarci dobro pamte Zvezdin tenk iz 2019.

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Okt.2023

Fudbaleri Jang Bojsa poslije četiri godine sutra gostuju Zvezdi u Ligi šampiona a u aktuelnoj postavi tima iz Berna je nekolicina igrača koja ne pamti po dobrom 2019. godinu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.