Izvor: Blic, 25.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostrvo je motiv

Ostrvo je motiv

Uprava Totenhema ne želi da preko noći reši pitanje šefa stručnog štaba. Direktor kluba Dejvid Plit pozvao je navijače na strpljenje jer pitanje trenera nije stvar koju treba rešavati u roku od 24 časa. Plit je izjavio da se očekuje dolazak članova uprave iz inostranstva pre nego što počnu razgovori o izboru.

- Apsurdno je pričati o treneru kada oni koji o tome treba da odluče nisu tu. Naredne sedmice ćemo se sastajati više puta i obavestiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << javnost o tome šta smo odlučili. Ne želim da pričam o imenima, jer jednostavno nismo razgovarali ni o kome pojedinačno - kaže Plit.

Radomir Antić je jedan od glavnih kandidata koji bi mogli da preuzmu kormilo ekipe sa 'Vajt Hart Lejna'. Doskorašnji trener Barselone još jednom je potvrdio da je spreman da se odazove eventualnom pozivu.

- Ne želim da se namećem, zasada je sve u domenu priča. Svakako da bih voleo da treniram jedan klub iz Engleske kakav je Totenhem, ali rano je govoriti o tome. Otkako sam otišao iz Barselone, dobio sam priličan broj ponuda, ali ne želim da uzmem bilo koji klub. Ja sam ambiciozan čovek i trenutno se dobro osećam, bez obzira na sve što se desilo u Španiji - kaže Antić.

Poznati trener ima želju da na Ostrvu pokaže da su Barselona i njen predsednik Laporta napravili veliku grešku što nisu produžili ugovor s njim.

- Definitivno sam zainteresovan za novi trenerski angažman, jer osećam da moram da dokažem nešto svima posle odlaska iz Barselone. Sve se dobro vidi, u klubu opet nisu srećni, ne igraju dobro i nemaju rezultate koje su očekivali. Nemaju pravog vođu tima, samo izađu na teren i odigraju utakmicu bez volje. To dokazuje da sam bio u pravu - izjavio je Antić.

Mediji i dalje navode imena trenera koji su ozbiljni kandidati da na klupi naslede Glena Hodla. Pored Antića, tu su Klaus Topmeler, David Žinola, pominju se Martin O’Nil i Aleks Mekliš, pa Alan Kurbišli iz Čarltona, ali u Totenhemu još nisu doneli odluku.

Igrači Mančestera nisu se sve do juče oglašavali u medijima kada je reč o proteklom derbiju sa Arsenalom. 'Crveni đavoli' su neočekivano bili žrtva gneva većeg broja fudbalera Arsenala koje, sasvim sigurno, očekuje žestoka kazna posle udaranja Ruda van Nistelroja u samom finišu utakmice.

Gigs je napravio oštru razliku između ponašanja igrača iz njegovog i protivničkog tima, a najžešće reči je uputio Patriku Vijeri.

- VIjera je pre crvenog kartona samo minut ranije dobio žuti karton. To je dobro znao i zato je njegov postupak bio krajnja glupost. Jasno se videlo da je imao nameru da udari Ruda koji je izbegao udarac. Nije bitno da li je bilo kontakta ili ne, važna je loša Vijerina namera - kaže Gigs.

Brzonogi napadač kaže da su njegovi saigrači pokazali šta je disciplina.

- Kin je dobio žuti karton u prvom poluvremenu i ništa se nije dogodilo. Vijera nije imao razloga da se iznervira jer ga niko nije isprovocirao. Strašno je što su Nistelroja udarali kada je promašio jedanaesterac. A to što su slavili osvajanje boda, pokazuje kakav su tim. Mi nikada ne bismo bili srećni sa remijem bez golova - kaže Gigs.

FA Engleske će sigurno kazniti pojedine igrače Arsenala suspenzijama, tako da će Arsen Venger biti na velikim mukama kako da stvar održi pod kontrolom. Na udaru su Vijera, Kion, Parlor, Leman, Ešli Kol i Loren. Uz ranije suspendovanog Kembela, to je čak sedam igrača, što će biti ogroman deficit pred meč sa Čelzijem početkom oktobra. Z. K.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.