Izvor: Blic, 16.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostaćemo u ligi iako je nameštena!

Ostaćemo u ligi iako je nameštena!

Fudbaleri Budućnosti izgubili su utakmicu protiv Zete službenim rezultatom (0:3), zato što su u 72. minutu subotnjeg susreta pod Goricom napustili teren na poziv direktora Žarka Vukčevića, odluka je Branislava Delića, komesara za takmičenje Zajednice klubova Superlige. Razlog za prekid meča bilo je nezadovoljstvo suđenjem Mihajla Jeknića i Dragana Markovića. Da li će Podgoričani dobiti i novu kaznu - oduzimanje od tri do devet >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bodova - zavisi od izjava koje čelni ljudi Budućnosti moraju da dostave u narednih pet dana.

Nikola Latinović, disciplinski sudija, pokrenuo je postupak protiv FK Budućnost zbog prekida meča, zatim protiv direktora Žarka Vukčevića koji je povukao ekipu, ali i od predstavnika kluba Anta Drobnjaka koji je imao verbalni sukob sa arbitrima. Od Zete je zatraženo da pošalje dodadtnu izjavu zbog propusta u organizaciji pomenutog meča. Posla izricanja prve kazne sastao se Upravni odbor Fudbalskog kluba Budućnost.

- Izvinjavamo se svim građanima Zete, FK Zeta i njenim navijačima i u ime kluba se ograđujemo za sve necivilizovane povike jednog dela navijača. Pozivamo Branislava Delića, komesara za takmičenje Meridian Superlige, a posebno Rajka Folića, predsednika komisije za praćenje suđenja, da podnesu ostavke i preduhitre odluke FSCG, jer mislimo da će ih crnogorska kuća fudbala smeniti - preneo je utiske sa sastanka Vladan Vučelić, predsednik podgoričkog kluba.

Prokomentarišite izjavu Raja Božovića da je namestio utakmicu u Lučanima 1997. kako bi Budućnost ostala u Prvoj ligi.

- Ako Budućnost treba neko da pomaže, bolje da se ugasi. A, da li se to dogodilo, ne znam, jer nisam bio u klubu. Od kada je ovaj UO na čelu nijednu utakmicu nismo namestili, niti potplatili sudije. I nikad nećemo to raditi. Dokazi za tvrdnje o fudbalskom podzemlju?

- Fudbalski dokaz su prazne tribine svuda oko nas. Suđenje na utakmici Zeta - Budućnost, posebno pomoćnika Markovića za mene je kriminal. On je to radio uz pomoć glavnog arbitra Jeknića, koji sada povezuje svoje sramno suđenje sa politikom. To govori koliko je nečastan. Marković je onako sudio iz jednog od tri razloga: mrzi Budućnost, potplaćen je ili ga je strah. Na poslednjem meču protiv Zete napravljene su namerne greške na našu štetu. Ko je doneo odluku da se napusti utakmica?

- Apsolutna je laž da smo imali unapred pripremljen scenario. Dalje, Budućnost je institucija u kojoj jedan čovek ne može da donosi bilo kakvu odluku. Direktor Vukčević je uz odobrenje članova UO povukao ekipu sa terena. I sada, četiri dana kasnije jednoglasno je mišljenje da je to bio pravi potez. Sudijska krađa je bila neizdrživa, a arbitar se toliko izgubio da bi sigurno došlo i do fizičkog obračuna igrača, koji žive u istom gradu, i koji se privatno druže. Nastavljate li takmičenje?

- Nastavljamo, iako lično ne vidim smisao. Nastavljamo zbog igrača, koji će se časno i pošteno, kao do sada, boriti na svakoj utakmici - završio je Vladan Vučelić, predsedik UO FK Budućnost. S. R.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.