Izvor: MozzartSport.com, 14.Jul.2020, 17:46

Oskudacija!

Kada CSKA smanjuje budžet za 25% do 30% onda znate da postoji problem

Videli smo da će Barselona smanjiti budćet za 10% do 15%, najavio je i Efes tako nešto, Makabi iz Tel Aviva će pretrpeti najveću štetu ako se bude igralo bez publike, ali kada CSKA iz Moskve ima finansijske probleme, onda to znači da je kriza definitivno zakucala na vrata evropske košarke. Što bi ona čuvena rečenica iz filma rekla: "Oskudacija".

Uprkos dovođenju Nikole Milutinova >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Tornikea Šengelije, CSKA će ipak imati manji novac za plate igrača nego što je to bio slučaj u nedavno završenoj sezoni.

Predsednik Andrej Vatutin objavio je da je budžet kluba za sledeću sezonu za 25% do 30% manji nego prošle sezone, a sve zbog finansijske krize koju je doneo virus korona.

"Menadžment je načinio ozbiljan trud kako bi zadržao tim operativnim u krizi. Da, imamo dva pojačanja, ali, isto tako, iz različitih razloga su skupi igrači poput Kajla Hajnsa, Andrea Voronceviča, Kostasa Kufosa i Rona Bejkera napustili tim. Ukupan novac za plate nije povećan. To je veoma bitan faktor jer će klupski budžet biti sigurno smanjen. Kao što znate, Aeroflot je otkazao najveći deo marketinških programa. Naš vlasnik je bio u teškoj situaciji, tako da će finansiranje biti manje. Naravnom razumemo objektivne poteškoće i neverovatno cenimo sve što je Norlisk uradio i radi za klub. Kada na sve to dodamo pad rublje, te verovatne restrikcije u smanjenu prodaje karata, predviđamo da će smanjenje budžeta biti oko 25%-30%", rekao je Vatutin za Izvestiju.

Ovog leta CSKA je doveo dve zvezde u vidu Milutinova i Šengelije. Šampion iz 2019. godine rastao se sa igračima koje je Vatutin pomenuo, dok je ugovor produžen Majku Džejmsu.

Zbog cele situacije, CSKA više neće imati svoj avion, te će na gostovanja morati da ide redovnim letovima od sada.

"Iskreno smo zahvalni Aeroflotu na dugoj i, siguran sam, korisnom partnerstvu po obe strane. Nadamo se da će naša saradnja biti nastavljena kada ekonomija izađe iz krize. To se neće dogoditi sledeće godine jer avio kompanije trenutno ne mogu da profitiraju. Sigurno je da će tim morati da iskusi neke neprijatnosti tokom predstojeće sezone i koristiće redovne letove mnogo češće", rekao je Vatutin.

Videćemo kakav će tim sklopiti i dalje aktuelni šampion Evrope. Očigledno neće biti toliko finansijski snažan kao do sada, budžet će mu pasti za oko trećinu.

Ako CSKA ima ovolike poteškoće, kako će tek ostali klubovi?

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.