Osim predsedavajući, Ljubojević potpredsednik Komiteta za normalizaciju

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Apr.2011, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osim predsedavajući, Ljubojević potpredsednik Komiteta za normalizaciju

Prva i konstitutivna sednica Komiteta za normalizaciju stanja unutar Fudbalskog saveza BiH, te izbor Ivice Osima i Darka Ljubojevća na poziciju predsedavajućeg i potpredsednika dočekana je u fudbalskim vodama sa odobravanje. Apsolutno je svima jasno da je popularni Švabo najbolje rešenje u ovom momentu i njegov pristanak da preuzme kormilarenje gotovo potonulim brodom FS BiH je možda i poslednja prilika da najvažnija sporedna stvar na svetu i u ovoj državi krene uzlaznom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << linijom.

Pa logičan je to zaključak. Mi nismo ljudi koji vole kada nam se preti i moramo početi raditi u interesu fudbala. Dakle, članovima Skupštine koji će 26. maja odlučivati o usvajanju ili ne Statuta treba sve podrobno pojasniti i reći objektivno i iskreno šta se traži, šta je moguće, a šta ne – rekao je Štraus sa Grbavice.
Nije tajna da je Osim bio u Beču za Dragana Kulinu da on bude predsedavajući, jer je smatrao da zbog svog zdravstvenog stanja ipak ne bude najistureniji. Ubedili su ga ipak svi članovi Komiteta da je on ipak idealno rešenje. Istakao je Osim da su članovi Komiteta, a pored njega ga čine Darko Ljubojević, Dragan Kulina. Sead Kajtaz, Ivan Beus i Dino Begić, bili izuzetno pozitivni.
Želeo je legendarni Švaba da mu pomoćnik bude Dragan Kulina, ali je preovladalo mišljenje da će se morati kontaktirati češće sa Fudbalskim savezom Republike Srpske, pa je na insistiranje upravo nekadašnjeg predsednika Slavije izbor pao na Darka Ljubojevića.
Švaba zatražio sastanak sa političkim vrhom Srpske
Odmah posle sednice u Beču, Osim je zatražio da mu sportski direktor Borca Darko Ljubojević, ali i zamenik Komiteta obezbedi razgovor sa političkim vrhom Republike Srpske. Da li će do tog sastanka doći pokazaće vreme.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.