Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2020, 11:17

Osijek i Rijeka se otimaju za Evropu

Gradski vrt u Osijeku nije pao 515 dana, što golica trenutno posustale Riječane koji im pred derbi kola duguju izvinjenje za nokaut u tučom oskrnavljenom polufinalu Kupa Hrvatske

Ne, nije sinoć HNK Gorica iznenadila desetkovani, formacijski razbijeni Hajduk, već suštinski nadigrala klub velikog imena, a realno skromnih fudbalskih mogućnosti. Situacija se ozbiljno zakomplikovala u 32. kolu HNL-a, budući da su Lokosi shodno očekivanjima u Kranjčevićevoj ulici dobili Varaždin >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa 2:0. „Bili“ su zbog ovih rezultata pali na treće mesto, ono koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, a mogli bi izabranici Igora Tudora već večeras i niže, desi li se da ne dođe X na derbi meču između Osijeka i Rijeke koji počinje u 21.05 časova.

Gradski vrt u Osijeku će goreti, jer ova utakmica nije tek borba za puki prestiž, već grčevita bitka ze Evropu, ali i vraćanje milog za drago domaćih Rijeci koja ih je eliminisala u polufinalu Kupa Hrvatske, a za trofej će se odmeriti sa zagrebačkom Lokomotivom. Tuča na terenu s prohujalog meča dolila je samo još više ulja na vatru, pa će u Osijeku zbog svega utakmica koju očekujemo biti okarakterisana i kao potencijalno bezbednosno vrlo rizična. Ali manimo se toga, jer HNL je u finišu, a ulog poprilično unosan za obe strane. Naime, domaćin je trenutno na 53 osvojena boda, dakle u evropskoj zoni, dok Rijeka sa samo poenom manje vreba svoju šansu za razmenu pozicija.

Trener Osijeka, Ivica Kulešević veruje da će njegova ekipa biti bolja od Rijeke, pa tenziju podgreva i ishodom famozne kup utakmice o kojoj se još raspredaju priče.

„Oni su kvalitetna ekipa, ali za mene je Osijek ipak bolji. Rezultati u poslednje vreme nam takođe idu u prilog u odnosu na njihove, ali svakako će to biti derbi. Od svojih igrača očekujem vruće i hrabro srce na terenu, ali i hladnu, mirnu glavu što je takođe vrlo bitno. Pozivam sve naše navijače da nam budu 12. i 13. igrač s tribina i nadam se da ćemo ih na kraju ovog susreta učiniti srećnim i ponosnim“, rekao je trener Ivica Kulešević koji neće zbog žutih kartona moći da računa na Jugovića i Lopea, ali i na još jednog povređenog veznog igrača, i to ne ma kog... Povređen je Klajnhasner, isti onaj koji je u 56. minutu kup utakmice pocrveneo, a utakmica zapamćena po tuči igrača.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Odgovor trenera gostujuće Rijeke, Simona Rožmana nije ništa manje ratoboran. Naprotiv, on zna s čim raspolaže, zna da nisu dobri remi ishodi sa Lokosima i Varaždinom, a da mu tek ne idu u prilog utakmice izgubljene od Slaven Belupa i žilave HNK Gorice.

“Situacija nije idealna u rezultatskom smislu, ali stvaramo veliki broj prilika i to je pozitivna stvar. Nedostaje mirnoća i saradnja u fazi odbrane, ali nažalost prati nas peh, odnosno kazna nakon svake greške. Mora da postoji inat! Želim gladne igrače, a na kraju treba malo i sreća da nas nagradi”, rekao je Simon Rožman, trener Rijeke koji zna da Osijek na svom stadionu nije pao 515 dana…

Sudeći po navedenom, očekuje nas momački jaka, tvrda utakmica na sredini terena pre svega, na šta valja dodati da drugi današnji meč u kom Inter Zaprešić dočekuje šampionski Dinamo ne izgleda, već jeste čista formalnost i za jedne i za druge. O šansama otpisanog domaćina neumesno je i govoriti, jer fudbalski korektno ne bi bilo ne izustiti kako će ovaj susret po svoj prilici Dinamu poslužiti samo za nabijanje čiste statistike na terenu budućeg drugoligaša.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

HRVATSKA 1 – 32. KOLO

Utorak

Lokomotiva Zagreb - Varaždin 2:0 (1:0)

Slaven Belupo - Istra 1961 3:0 (3:0)

HNK Gorica - Hajduk Split 3:1 (2:1)

Sreda

18.55: (10,00) Inter Zaprešić (6,25) Dinamo Zagreb (1,22)

21.05: (2,20) Osijek (3,25) Rijeka (3,15)

* Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.