Izvor: MozzartSport.com, 18.Jul.2020, 09:24

Osam minuta za godinu dana, pokidani ligamenti, a Salcburg ga plaća 8.500.000

Lion prodao Umara Solea

Šta to vide ljudi u Red Bul Salcburgu što ne vide drugi širom Evrope? Poslednjih godina se pokazalo da austrijski klub ima fantastičnu skauting službu, koja pronalazi igrače koji kasnije odlaze za povelike sume.

Danas je potvrđen transfer koji malo iznenađuje čak i za Salcburgove standarde. Pogotovo što ni Lion nije neki klub koji ne obraća pažnju na talente u svojim redovima.

Vest glasi da su Crveni bikovi kupili od Liona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << štopera Umara Solea, mladog igrača od 20 godina, kojeg su platili 4.500.000 evra odmah, a uz razne bonuse visina transfera može da poraste do 8.500.000. I još 15 odsto od sledeće prodaje pripašće Francuzima.

Šta je sad najčudnije u celoj priči? Umar Sole je došao u Lion u januaru 2018. godine, a ove sezone je odigrao samo osam minuta za francuski tim i to još u septembru na meču sa Amijenom. A, onda je u januaru pokidao ligamente kolena i još je na rehabilitaciji.

I sve to nije bio nikakav problem Salcburgu i da ga prepozna kao isplativu investiciju i da ga plati toliki novac. Čvrsto u Red Bulu veruju u mladog Solea, možda i više nego što on u sebe veruje.

Pre nekoliko dana Salcburg je iz Nigerije doveo defanzivnog vezistu Samsona Tijanija, koji ima 18 godina i koji je predstavljen kao ogroman talenat. Eto dva imena na koja valja obratiti pažnju u narednom periodu...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.