Osam golova u Bremenu, Bajern se raspucao (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Avg.2011, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam golova u Bremenu, Bajern se raspucao (VIDEO)

Nije Bundesliga slučajno najgledanija evropska liga. Kada na jednom meču vidite čak osam golova, ne možete da ostanete ravnodušni. Verder je kao domaćin savladao Frajburg sa 5:3 u trećem kolu nemačkog šampionata i ostvario drugu pobedu u novoj sezoni.

Nije ništa vredelo gostima što su u svojim redovima imali sjajnog Dembu Sisea, dvostrukog strelca, jer je tim iz Bremena prosto bio nezaustavljiv na ovom meču. Zeleno–beli su konstantno terali Frajburg da juri njihovo vođstvo, ali nakon izjednačenja na 3:3, gosti više nisu imali snage i Verder ih je na kraju dokrajčio sa dva gola za konačan trijumf.
Posle dva kola u kojima nisu pokazali gotovo ništa, igrači Bajerna su ovaj put pokazali kako se igra fudbal. Pospremili su na Alijanc Areni pet golova u mrežu Hamburgera za koji je od 68. minuta zaigrao srpski internacionalac Gojko Kačar.
Prosto je bilo zadivljujuće gledati kako su Bavarci igrali, stvarali šanse, a pored pet pogodaka imali još nekoliko sjajnih šansi i stativu. HSV je prosto naleteo na više nego inspirisanog protivnika za koga se u listu strelaca upisalo pet različitih strelaca.


Borusija iz Dortmunda je bila bolja sa 2:0 od Nirnberga pred 78.400 gledalaca na svom Signal Iduna Parku. Milioneri su bili dominantniji, stvorili pregršt šansi, a kao i obično briljirao je tandem na sredini terena Gece – Groskrojc. Taman kada se Nirnberg oslobodio i počeo da napada, Borusija je postigla drugi gol i tako otklonila sve dileme oko pobednika.
Pobede su još ostvarili još Leverkuzen i Hofenhajm, i to obe na gostujućim terenima. Jedini nerešen rezultat viđen je u poslednjem meču subotnjeg programa. Keln i Kajzerslautern igrali su 1:1.
Semafor trećeg kola:
Augsburg – Hofenhajm 0:2 (Babel 5, Salihović 75. iz jedanaesterca)
Bajern – Hamburg 5:0 (Van Bujten 13, Riberi 17, Roben 34, Gomez 56, Olić 80)
Verder – Frajburg 5:3 (Fric 30, Pizaro 34, Arnautović 65, Hant 87. iz jedanaesterca, Vesli 90+3 – Sise 7, 48, Rajzinger 84)
Dortmund – Nirnberg 2:0 (Levandovski 50, Groskrojc 81)
Štutgart – Leverkuzen 0:1 (Kisling 28)
Keln – Kajzerslautern 1:1 ( Jajalo 19 - Iličević 17)
U nedelju:
Majnc – Šalke (15,30)
Hanover – Herta (17,30)
U petak:
Menhengladbah – Volfsburg 4:1
Tabela:
Menhengladbah 7, Bajern, Majnc (-1), Verder, Hanover (-1), Dortmund, Hofenhajm i Leverkuzen po 6, Štutgart 4, Šalke (-1), Nirnberg i Volfsburg po 3, Augsburg i Kajzerslautern po 2, Herta (-1), Frajburg, Hamburger i Keln po 1.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubedljivi Bajern

Izvor: RTS, 20.Avg.2011

U mečevima trećeg kola Bundeslige, domaćini imali više uspeha. Verder, Bajern i Dortmund sigurni kao domaćini, Leverkuzen i Hofenhajm slavili u gostima, remi Kelna i Kajzerslauterna...U subotu su odigrani mečevi trećeg kola Bundeslige, a najzanimljivije je bilo u Bremenu, gde je domaći Verder...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.