Osaka se vratila iz mrtvih, veliki podvig za titulu na US Openu! (video)

Izvor: Sportske.net, 13.Sep.2020, 09:20

Osaka se vratila "iz mrtvih", veliki podvig za titulu na US Openu! (video)

Japanka osvojila drugi trofej na Otvorenom prvenstvu Amerike.

Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila je večeras titulu na Otvorenom prvenstvu SAD, pošto je u finalu pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 1:6, 6:3, 6:3.

Osaka je do svoje treće grend slem titule, druge u Njujorku, stigla posle sat i 54 minuta igre. S druge strane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Azarenka nije uspela da trijumfuje ni u svom trećem finalu na Ju Es Openu.

Azarenka je lako osvojila prvi set, tri puta je oduzimala servis protivnici i iskoristila iznenadjujuću nervozu šampionke Ju Es Opena iz 2018. godine. Osaka je u prvom setu napravila 13 neiznudjenih grešaka, 10 više od Azarenke.

U drugom setu se vodila veća borba. Azarenka je povela sa 2:0, ali je Osaka od tog momenta zaigrala mnogo čvršće i uz tri brejka preokrenula rezultat i izjednačila na 1:1.

Ovo je prvo finale u ženskom singlu koje je otišlo u treći set otkako je Anđelik Kerber pobedila Karolinu Pliškovu 2016. godine.

Osaka je s dobrom igrom nastavila i u odlučujućem setu, povela je sa 4:1, ali je Azarenka uspela da vrati brejk i smanji na 4:3. Ipak, već u narednom gemu Osaka je oduzela servis protivnici i tako stavila tačku na ovo finale.

Another one.@naomiosaka wins her second #USOpen title, defeating Azarenka, 1-6, 6-3, 6-3. pic.twitter.com/wNR3iOSRtF

US Open Tennis (@usopen) September 12, 2020
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kobi kao inspiracija za osvajanje grend slem titule

Izvor: RTS, 13.Sep.2020

Naomi Osaka osvojila je treći grend slem turnir u karijeri, a posle titule podelila je sa navijačima da je posle svakog meča nosila dres Kobija Brajanta. . Osaka je posle preokreta savladala Azarenku u finalu Ju-Es opena za treći grend slem trofej u karijeri, drugi u...

Nastavak na RTS...

Ništa od titule za Bušar i posle šest godina VIDEO

Izvor: B92, 13.Sep.2020

Kanadska teniserka Judžini Bušar nije uspela da osvoji prvi trofej posle šest godina...Od Bušar je u finalu turnira u Istanbulu bila je bolja Rumunka Patrisija Marija Tig sa 2-1 u setovima, posle dva i po sata tenisa – 2:6, 6:1, 7:6(4)...Kanađanka je odigrala fenomenalan prvi set, a u drugom posle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.