Orlovi u Beogradu sa srebrom

Izvor: B92, 23.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" u Beogradu sa srebrom



Mlada fudbalska reprezetacija Srbije, koja je na Evropskom prvenstvu u Holandiji osvojila titulu vicešampiona, vratila se u nedelju u Beograd, gde ih je dočekala ministarka sporta i omladine Srbije Snežana Samardžić-Marković. Selektor ekipe Miroslav Đukić na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu zahvalio se igračima, za koje je rekao da su pokazali da imaju kvalitet.

Kapiten ekipe Branislav Ivanović u ime celog tima zahvalio se navijačima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpske reprezentacije na podršci tokom turnira. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić istakao je da je ponosan i zbog igara i zbog ponašanja srpskih reprezentativaca.

Terzić je dodao da će FSS učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti da Srbija na Olimpijske igre u Pekingu sledeće godine otputuje u najjačem sastavu, kako se ne bi ponovio debakl sa OI u Atini 2004, gde je tadašnja reprezentacija Srbije i Crne Gore pretrpela tri poraza na tri utakmice.

Ministarka sporta Srbije ocenila je da je osvajanje titule vicešampiona Srbije rezultat velike borbenosti i timskog rada svih igrača. Reprezentacija Srbije je u finalu Evropskog prvenstva izgubila od domaćina turnira Holandije, koja je bila najbolja i na prethodnom šampionatu.

Fudbaleri srpske reprezentacije su ocenili da ubedljiv poraz od Holanđana (1:4) nije realan pokazatelj kvaliteta dve ekipe, ali imaju različita mišljenja o njegovom uzroku. Fudbaler Antonio Rukavina je ocenio da su fudbaleri Srbije previše bojažljivo počeli meč.

"Najbitnije je, ipak, da smo ispunili cilj i plasirali se na Olimpijske igre. Nismo slučajno vicešampioni Evrope", rekao je Rukavina.

Strelac jedinog gola za "orlove" na finalnoj utakmici, Dragan Mrđa, rekao je da su Holanđani umeli da iskoriste neiskorišćene prilike srpske reprezentacije u odlučujućim momentima utakmice.

"Bez veze smo primili prvi gol. Kasnije nismo uspeli da u prelomnim trenucima iskoristimo neke prilike, što su Holanđani umeli da iskoriste" , naveo je Mrđa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.