Orlovi, smeši vam se titula!

Izvor: Sportske.net, 08.Maj.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi", smeši vam se titula!

Ako uzmemo u obzir da istorija funkcioniše po principu cikličnosti i da se već viđeni događaji ponavljaju kroz vreme onda nema razloga da sumnjamo u to da će Srbija na predstojećem Eurobasketu osvojiti zlato. Ovo je razlog da verujemo u izrečenu tvrdnju.

Tekuća sezona lagano ulazi u završnicu a samim tim sve više se približavamo momentu kada će Aleksandar Đorđević okupiti "Orlove" i početi da ih priprema za ono što sledi krajem leta.

Prošlogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Mundobasket vratio je košarkašku reprezentaciju tamo gde pripada i dao nam nadu da ćemo već u septembru gledati izabranike Saleta Đorđevića kako se bore za evropsku titulu.

Fantastičnu uvertiru za Eurobasket srpski košarkaši pravili su tokom čitave sezone a Evroliga je u petak potvrdila da su Srbi dominirali u elitnom takmičenju u sezoni na izmaku.

Čak trojica srpskih košarkaša uvrštena su u idealnu petorku tekuće evroligaške sezone. Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović dobili su veliki broj glasova navijača a kada su oni sabrani sa glasovima trenera došlo se do toga da veći deo idelane petorke čine srpski košarkaši.

Ne tako davno ljubitelje košarke u SR Jugoslaviji obradovala je identična vest. Trojica reprezentativaca zemlje koju su činile Republika Srbije i Republika Crna Gora završila su u idealnoj petorci elitnog takmičenja.

U sezoni 2001/2002 idealnu petorku Evrolige činili su Dejan Bodiroga (Panatinaikos), Marko Jarić (Virtus Bolonja), Tajus Edni (Beneton Trevizo), Manu Đinobili (Virtus Bolonja) i Dejan Tomašević (TAU Keramika).

Verujemo da vam je već jasna poenta priče pošto je baš u leto 2002. godine odigrano Svetsko Prvenstvo u Indijanapolisu. Jugoslavija je vođena Svetislavom Pešićem a sa trojicom gore pomenutih stigla do titule prvaka sveta, poslednje koju je preteča zemlje u kojoj živimo stigla na planetarnim šampionatima.

Ove godine nije na programu Mundobasket, Srbija će se takmičiti na Evropskom prvenstvu, ali nema sumnje da nam činjenica da ponovo imamo trojicu igrača u idealnom timu Evrolige daje za pravo da se nadamo da "Orlovi" mogu do titule.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.